Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλοθι στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή την εξαγγελία της αγοράς γερμανικών αρμάτων μάχης και τις αποφάσεις του χτεσινού ΚΥΣΕΑ, συνολικά για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει τα παρακάτω:

"Η απόφαση για αγορά 170 γερμανικών αρμάτων μάχης εντάσσεται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα - μαμούθ, που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ, με βάση την οποία οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας εντάσσονται στους νέους επιθετικούς τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς της "νέας τάξης πραγμάτων".

Ο λαός μας καλείται να πληρώσει ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα - μαμούθ, που, κατά κύριο λόγο, υπηρετεί τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και όχι την άμυνα της χώρας και μάλιστα σε μια εποχή που δέχεται απανωτά πλήγματα στο βιοτικό του επίπεδο. Ηδη για το 1998 έχουν προγραμματιστεί αγορές ύψους 1,5 τρισ. δραχμών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της συμμόρφωσης της στην πολιτική της "νέας τάξης πραγμάτων", χρησιμοποιεί την όποια ανάγκη για εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων και της αμυντικής ικανότητας της χώρας ως άλλοθι, προκειμένου να ικανοποιήσει τους επιθετικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η νέα δομή του ΝΑΤΟ, με την οποία συμφωνεί η κυβέρνηση, αποτελεί σήμερα τον πρώτο και τον υπ' αριθμόν έναν κίνδυνο για όλους τους λαούς, για τα κυριαρχικά δικαιώματα, για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να υπογράψει το κείμενο της νέας δομής του ΝΑΤΟ, πρέπει να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη και πλατύτερη αντίδραση, από αυτή που έχει εκδηλωθεί, κυρίως μέσα στο λαό".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ