Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυνικές ομολογίες

Να συμμετέχει στη νέα δομή του ΝΑΤΟ αποφάσισε χτες το ΚΥΣΕΑ. Σε ποιο ΝΑΤΟ; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει κανένα πρόβλημα να τοποθετηθεί με το συνήθη κυνισμό που χαρακτηρίζει τους εκσυγχρονιστές: "Το ΝΑΤΟ πλέον έχει ως αποστολή, ως συλλογική οργάνωση να αντιμετωπίζει κρίσεις οι οποίες προκαλούν αστάθεια σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης" (!).

Ομολογούν δηλαδή ότι συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ και τη νέα δομή του, μόνο και μόνο για στηρίζουν τις τυχοδιωκτικές στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών - όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο το κόσμο - όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της νέας τάξης. Οπου δηλαδή οι λαοί αντιστέκονται σε αυτήν. Ομολογούν ότι αυτές τις επιδιώξεις και σχέδια υπηρετούν, πρώτα και κύρια, τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν καταστρώσει. Ομολογούν ουσιαστικά, δηλαδή, ότι στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ, η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας καθίσταται ουσιαστικά ανύπαρκτη και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις μετατρέπονται σε "μισθοφορικό" ένοπλο τμήμα του αμερικανικού πενταγώνου.

Αυτά, για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός - εκτός των άλλων - ότι οι βαριές θυσίες στις οποίες υποβάλλεται γίνονται για χάρη αυτών που αιματοκυλούν τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ