Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΕΥΞΗ ΜΑΛΙΑΚΟΥ
Αντίθετη με τα συμφέροντα της περιοχής

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή

Παρά και ενάντια στις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων αρκετών νομών της περιοχής, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο έργο της ζεύξης του Μαλιακού κόλπου. Ο Κ. Λαλιώτης, που κλήθηκε να απαντήσει χτες σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή,επανέλαβε αυτή την πρόθεση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το έργο αρκετά σημαντικό.

Ο Αχ. Κανταρτζής στην Ερώτησή του, αφού ανέφερε ότι το έργο θα κοστίσει 130 με 159 δισ. δρχ. με τη μέθοδο της "αυτοχρηματοδότησης", που σημαίνει πολλαπλά οφέλη στους κατασκευαστές μέσω των διοδίων που θα εισπράττουν, τόνισε ότι είναι ένα έργο που δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη της περιοχής. Πρότεινε δε ως εναλλακτική λύση την κατασκευή μέσω Δομοκού.

Ο Κ. Λαλιώτης στην απάντησή του είπε ότι η ζεύξη του Μαλιακού είναι ένας σημαντικός κρίκος στην Εθνική οδό Πατρών - Ευζώνων, ο οποίος μάλιστα θα συντομεύσει την απόσταση κατά 4, 5 χιλιόμετρα. Ισχυρίστηκε ότι έγιναν όλες οι σχετικές μελέτες και επιβεβαίωσε ότι οι ιδιώτες για αρκετό χρόνο θα καρπώνονται τα ποσά από τα διόδια. Επιχειρώντας να αντικρούσει τις αντιδράσεις των φορέων της περιοχής, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οφείλονται σε παραπληροφόρηση και τους κατηγόρησε ότι κινδυνολογούν.

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός υποφέρει από τη συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής, η κυβέρνηση με υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προχωράει σε έργα που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της χώρας, τόνισε στην παρέμβασή του ο Αχ. Κανταρτζής. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ακόμα και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας εκτίμησε πως υπάρχει πρόβλημα με την κατασκευή της υπόγειας σήραγγας της ζεύξης, λόγω σεισμικότητας της περιοχής. Υπογράμμισε δε ότι η λύση του Δομοκού είναι και πιο οικονομική, αλλά και συντομεύει περισσότερο τη διαδρομή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ