Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Επιστολές" και από την ΑΚΟΑ

Σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές η ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά) έστειλε επιστολή προς το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την ΠΓ του ΣΥΝ, την ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, το Συντ. Γραφείο του ΝΑΡ, τη Συντ. Επιτροπή του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και τη Συντ. Επιτροπή της Πράσινης Πολιτικής, με την οποία εκθέτει τις απόψεις της στο συγκεκριμένο θέμα, ώστε να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία των κομμάτων και κινήσεων της Αριστεράς και της Οικολογίας.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στη μεγάλη πολιτική σημασία των δημοτικών εκλογών και τονίζεται ο χαρακτήρας "δημοψηφίσματος", που θέλει να δώσει η κυβέρνηση στην πολιτική της. Ετσι, χαρακτηριστικά, η ΑΚΟΑ επισημαίνει απευθυνόμενη προς τις πολιτικές δυνάμεις: "Θα πρέπει να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να υπερψηφίσουν δημοτικούς και νομαρχιακούς συνδυασμούς, οι οποίοι, τόσο στο γενικό πολιτικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα αποτυπώνουν την αντίθεση των δυνάμεων της Αριστεράς, της Οικολογίας, των κινημάτων, θα αποτυπώνουν την αντίθεση των πολιτών στις βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης". Εξηγώντας, υποστηρίζει ότι η αντίθεση αυτή πρέπει να εκφραστεί ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και στη στρατηγική της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, που έχουν έκφραση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καταλήγοντας προτείνει ως απώτερο στόχο της συνεργασίας "να δημιουργηθούν οι δυνατότητες για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, αλλά και να ευνοηθούν διεργασίες και μέσα στο ΠΑΣΟΚ και προπάντων στο λαό, στο δρόμο σύγκλισης των διαφορετικών ρευμάτων του αριστερού και οικολογικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ