Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στόχος, η κατάπνιξη των λαϊκών κινημάτων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την έντονη κινητικότητα του ΝΑΤΟ στην περιοχή

Αναφορικά με την εντεινόμενη μετατροπή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής σε "πεδίο βολής φθηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι", προκειμένου να εξυπηρετηθεί η νέα δομή του ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια, το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Τον Οκτώβρη στην περιοχή του Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε η ΝΑΤΟική άσκηση "DYNAMIC MIX 97", στις 7 Νοέμβρη προσάραξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το αμερικανικό πολεμικό πλοίο "OAK HILL" με 400 πεζοναύτες, στις 22 Νοέμβρη θα διεξαχθεί πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ στην περιοχή Πολυκάστρου με τη συμμετοχή της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Αρμενίας.

Οι παραπάνω ασκήσεις είναι ενταγμένες στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Μιας δομή που στοχεύει στη γρήγορη και αποτελεσματική επέμβαση για την κατάπνιξη κάθε προοδευτικού κινήματος, που αντιστέκεται και αγωνίζεται για την αποτίναξη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ολη η εκγύμναση των πολυεθνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ προβάλλεται σαν η συμβολή στην εδραίωση της ειρήνης και της αντιμετώπισης φυσικών ή άλλων καταστροφών.

Αυτά όμως τα περιτυλίγματα δεν αλλάζουν τη φύση και το χαρακτήρα του ΝΑΤΟ. Ο ρόλος του ήταν και παραμένει μηχανισμός επιβολής της θέλησης των ιμπεριαλιστών για αγορές και σφαίρες επιρροής. Η νέα του δομή ενισχύει αυτόν το χαρακτήρα".

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τον φιλειρηνικό Λαό της πόλης μας:

"- Να καταδικάσει τις κλιμακούμενες αυτές επιχειρήσεις των πολυεθνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

- Να απαιτήσει η Ελλάδα να μη συνδράμει στην υλοποίηση της νέας δομής του ΝΑΤΟ, στο σχηματισμό των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

- Να απαιτήσει την κατάργηση του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org