Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα οι φοιτητές

Και τους χώρους της Διεύθυνσης των Εστιών κατέλαβαν από χτες το πρωί οι Οικότροφοι Φοιτητές της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την άμεση αποπεράτωση όλων των έργων που γίνονται στις Εστίες, την άμεση πρόσληψη προσωπικού, την παροχή υπηρεσιών όλη την ημέρα, να σταματήσει η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Εστιών και κατάργησης της δωρεάν σίτισης και στέγασης. Επίσης απαιτούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, ανέγερση νέων Εστιών και προειδοποιούν ότι η εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση θα μείνει στα χαρτιά.

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών εδώ και δύο βδομάδες έχει προχωρήσει σε κατάληψη όλων των διοικητικών χώρων και ξεκίνησε τη δωρεάν διανομή των δωματίων στους δικαιούχους φοιτητές. Κατάφερε έτσι να καταστήσει ανενεργό την απόφαση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) που μιλά για στέγαση επί πληρωμή. Παράλληλα, έδωσε και μια δυναμική απάντηση στις εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε η διεύθυνση προκειμένου να αναγκάσει τους φοιτητές να πληρώσουν εγγύηση και ενοίκιο.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους και των διάφορων επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης, οι Εστιακοί Φοιτητές συναντήθηκαν με το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ζητώντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους για διασφάλιση και διεύρυνση της Δημόσιας Δωρεάν εκπαίδευσης και του δικαιώματος στη δωρεάν σίτιση και στέγαση. Η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων εξέφρασε την αλληλεγγύη του χαρακτηρίζοντας δίκαιο τον αγώνα των οικότροφων φοιτητών που αντιστέκονται στα σχέδια του ΕΙΝ για επιβολή ενοικίου στις Εστίες και στην παράδοση των λειτουργιών τους σε ιδιώτες. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου "η πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ξεκομμένη από την ευρύτερη αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην ποιότητα μόρφωσης που παρέχεται στα παιδιά των εργαζομένων και τους στόχους της για παραγωγή μισοειδικευμένων σύγχρονων σκλάβων εργατών της μισής γνώσης, της μισής δουλιάς και των μισών δικαιωμάτων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ