Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ληστεία χρηματαποστολής

Ληστεία με στόχο χρηματαποστολή έγινε χτες στο Π. Φάληρο. Στις 10 π.μ. περίπου, οι Βασίλειος Χρυσόπουλος, ιδιωτικός ντετεκτιβ, και Παναγιώτης Μαριόρας, είχαν στήσει καρτέρι έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Στεγαστικής, στην οδό Αχιλλέως 54.

Οταν οι δυο υπάλληλοι χρηματαποστολής της ιδιωτικής εταιρίας παροχής προστασίας "Ουάκενχατ" μετέφεραν δυο σάκους με 36 εκατομμύρια δραχμές, οι δράστες κινήθηκαν εναντίον τους. Ο πρώτος πυροβόλησε τα λάστιχα του βαν της χρηματαποστολής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από εξοστρακισμό της σφαίρας ο συνεργός του.

Παρ' όλα αυτά πήραν τα χρήματα. Ομως, στην οδό Αίαντος, πλήρωμα περιπολικού του τοπικού αστυνομικού τμήματος εντόπισε τη μοτοσικλέτα τους, θεωρήθηκαν ύποπτοι και καταδιώχτηκαν. Στον τόπο κατέφθασαν και περιπολικά της Αμεσης Δράσης. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι δράστες χτύπησαν σε ένα αυτοκίνητο του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να τους πέσουν οι σάκοι με τα λεφτά.

Οι ληστές κατέφυγαν σε καφετερία της οδού Ποσειδώνος όπου εντοπίστηκαν και πιάστηκαν από αστυνομικούς. Ο Μαριόρας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο "Τζάνειο" Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ