Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 80ΧΡΟΝΑ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ δύναμη στα χέρια του λαού

Δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ βρίσκονται από σήμερα σε κινητοποίηση, για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, που αρχίζει και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για όλο το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη. Καθώς "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", οι κομμουνιστές δίνουν με πείσμα τη μάχη της πρώτης μέρας, για να καλυφθεί το αυξημένο τιμητικό πλάνο, που έχει μπει απ' όλες τις οργανώσεις, απ' όλους τους συντρόφους και φίλους.

Πηγή των εσόδων του ΚΚΕ, τονίζει η Γραμματεία της ΚΕ, σε ανακοίνωσή της, είναι κατά κύριο λόγο η οικονομική συνεισφορά των ανθρώπων του μόχθου. Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει και ενίσχυση της φωνής του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Τα αισιόδοξα μηνύματα και η προεργασία των προηγούμενων ημερών προδιαθέτουν για το θετικό αποτέλεσμα. Ομως, όλοι ξέρουμε πως δε φτάνει αυτό. Για να γίνουν πραγματικότητα τα θετικά μηνύματα, χρειάζεται η συγκεκριμένη δραστηριοποίηση καθενός από εμάς, το άνοιγμα σ' όλους τους εργαζόμενους. Ετσι σιγουρεύεται η επιτυχία, ώστε να μπούμε "με άλλον αέρα" στις τιμητικές εκδηλώσεις για τα 80 ηρωικά χρόνια του ΚΚΕ.


ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΞΕΦΡΑΓΟ
ΑΜΠΕΛΙ
για τις πολυεθνικές

Σε καθηγητή Σεισμολογίας μεταμφιέστηκε χτες ο Κ. Σημίτης, δηλώνοντας ότι "περάσαμε ένα σεισμό, βρισκόμαστε στους μετασεισμούς", αλλά και δεν αποκλείει ένα νέο!

Οι τεράστιες ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι για τις ορέξεις του πολυεθνικού κεφαλαίου, αναδύονται με δραματικό τρόπο από τη συναλλαγματική κρίση των τελευταίων ημερών.

Οι "εκσυγχρονιστές", όμως, του Κ. Σημίτη, όχι μόνο αρνούνται να βγάλουν οποιαδήποτε συμπεράσματα για τις σημαντικές επιπτώσεις, που προκαλούν οι επιλογές πρόσδεσης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αλλά σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις εξελίξεις, ώστε να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, με το "επιχείρημα" του κόστους που επήλθε στη χώρα από την κρίση των τελευταίων ημερών. Από αυτή την άποψη, είναι χαρακτηριστική η χτεσινή πρωθυπουργική δήλωση, σύμφωνα με την οποία "περάσαμε ένα σεισμό, βρισκόμαστε στην περίοδο των μετασεισμών, αλλά δεν αποκλείω νέο σεισμό", εκδοχή που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Χτες πάντως, στην ελληνική χρηματαγορά εμφανίστηκαν σημάδια εκτόνωσης των πιέσεων στη δραχμή, μετά τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά και την αύξηση των επιτοκίων στα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου.


ΣΕΛ.  15

ΕΣΑΚ
Απάντηση με αγώνες στο "διάλογο" - παγίδα

Τους στόχους της κυβέρνησης, για κατάργηση όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως καταγράφτηκαν στο κείμενο - "φωτιά", που παρουσιάστηκε προχτές στη Συντονιστική Γραμματεία του "κοινωνικού διαλόγου", καταγγέλλει με δριμύτητα η ΕΣΑΚ. Καλεί την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποχωρήσει από το "διάλογο" - απάτη και τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν τις κατακτήσεις τους με μαζικούς ενωτικούς αγώνες.


ΣΕΛ.  19


ΕΕΔΥΕ
Ειρήνη και "νέα τάξη" δε συμβιβάζονται

Καίρια και, ταυτόχρονα, αποκαλυπτικά ερωτήματα, για την ουσία της Βαλκανικής Διάσκεψης της Κρήτης, θέτει, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεσή και Ειρήνη


ΣΕΛ.  11
ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
"Τσεκούρι" στις κοινωνικές υπηρεσίες

Την κατάργηση, συγχώνευση ή μεταφορά αρμοδιοτήτων 1.754 περίπου δημοσίων υπηρεσιών, με ιδιαίτερη "προτίμηση" στις υπαγόμενες στα υπουργεία Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας, αποφάσισε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο, στα πλαίσια του "λιγότερου κράτους" και της κατακρεούργησης των κοινωνικών δαπανών


ΣΕΛ.  8
Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Οι πλημμυροπαθείς φταίνε!

Αποποιήθηκε κάθε ευθύνης η κυβέρνηση, για την πλημμύρα που έπληξε πρόσφατα την Πάτρα και, διά στόματος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, την απέδωσε στους ίδιους τους κατοίκους της Πάτρας, στα στοιχεία της φύσης και στα δικαστήρια, στη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  3
Σε αγωνιστική επιφυλακή οι φαρμακοποιοί

Ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί. Παραμένουν σε επιφυλακή και αγωνιστική επαγρύπνηση για την υλοποίηση των προχτεσινών κυβερνητικών εξαγγελιών και συνεχίζουν να διεκδικούν ικανοποιητική φαρμακευτική περίθαλψη, καλό και φτηνό φάρμακο για το λαό


ΣΕΛ.  23
Ξανά στο άσυλο!

Στα λόγια, η κυβέρνηση υπόσχεται αποασυλοποίηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, αλλά, με την πολιτική και την πρακτική της, οδηγεί ξανά στο ΨΝΑ και εκείνους, που κατάφεραν να αποασυλοποιηθούν μέχρι σήμερα


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ