Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Διάλεξη περί "εσωτερικού εχθρού"!

Ως γνήσιος υπουργός της άρχουσας τάξης, ανεξαρτήτως κυβερνητικού κόμματος, ο Γ. Ρωμαίος κάλεσε την Αστυνομία να ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των "κοινωνικών εκρήξεων"

Ενα ακόμα βήμα επίδειξης αυταρχισμού και αντιλαϊκής συμπεριφοράς έκανε χτες η κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίο. Μετά τα τελευταία κρούσματα αστυνόμευσης των απεργιακών κινητοποιήσεων και των δραστηριοτήτων των εργατικών σωματείων, ο υπουργός της Αστυνομίας πέταξε τη μάσκα, για να στείλει σαφή μηνύματα εντός κι εκτός Αστυνομίας. Ο Γ. Ρωμαίος, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας για να διατηρηθεί η "κοινωνική συνοχή" και για να εξασφαλιστεί η "πολιτική σταθερότητα" στη χώρα μας!

Η έκκληση του υπουργού προκύπτει μέσα από την ομιλία που έκανε χτες, με αφορμή τα εγκαίνια μιας νέας σχολής της Αστυνομίας, με την επωνυμία Σχολή Εθνικής Ασφαλείας. Ο υπουργός υποστήριξε ότι η Αστυνομία, με τη δυναμική που διαθέτει, πρέπει να αναλάβει ένα σύγχρονο ρόλο, διότι τα επόμενα χρόνια, όπως εκτίμησε, θα σημειωθούν σημαντικές κοινωνικές εξελίξεις, ενώ το οργανωμένο έγκλημα θα προσλάβει νέες μορφές, απειλητικές για την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα.Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει, μιλώντας αόριστα για την εγκληματικότητα, ότι υπάρχει "εσωτερικός εχθρός",που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός είπε δηλαδή ότι η Αστυνομία πρέπει να αρχίσει από τώρα να προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση και των κοινωνικών εκρήξεων, που αναμένεται να εκδηλωθούν προσεχώς, κάτω από την πίεση της φτώχειας και της ανεργίας. Και όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις στη Βουλή, ότι είναι καταδικαστέες από την κυβέρνηση οι πρακτικές του παρελθόντος και το φακέλωμα των φρονημάτων και των πολιτικο-συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων του Ελληνα πολίτη...

Στην αρχή της ομιλίας του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών και χαρακτήρισε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και τη λειτουργία της νέας σχολής. Σημείωσε επίσης ότι από τις εμπειρίες και τις προτάσεις των ίδιων των σπουδαστών της θα καθοριστεί τελικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ο ρόλος της σχολής, σε μια περίοδο που όλα μεταβάλλονται συνεχώς.

Αναλυτικότερα, όμως, ο υπουργός είχε παρουσιάσει τις πολιτικές του θέσεις για το ρόλο της σχολής την προηγούμενη βδομάδα, μιλώντας στο κλειστό ακροατήριο των σπουδαστών. Εκεί αναφέρθηκε διεξοδικά στις πολιτικοκοινωνικές αλλαγές μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου και είπε ότι η έννοια της εθνικής ασφαλείας έχει άλλο περιεχόμενο σήμερα, επειδή διεθνοποιούνται οι οικονομίες των χωρών και τα προβλήματα, που ανακύπτουν, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα στα στενά πλαίσια μιας χώρας!

Στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας εκπαιδεύονται αυτήν την περίοδο 31 σπουδαστές, στελέχη της Αστυνομίας, του Στρατού Ξηράς, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, δύο Κύπριοι αξιωματικοί και ένας υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών. Οι σπουδαστές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, παρακολουθούν διαλέξεις σε θέματα κρατικής ασφάλειας, στρατηγικής και πολιτικής της εθνικής ασφάλειας, διακρατικών και διεθνών σχέσεων, Δικαίου και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Διεθνούς Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.

Οι εκπαιδευτές είναι καθηγητές πανεπιστημίων, αξιωματικοί της Αστυνομίας και ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι σπουδαστές της σχολής δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο των σπουδών, γεγονός που επισημάνθηκε και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ