Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Διεκδικούν αγωνιστικά σίτιση και στέγαση

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, από οικότροφους φοιτητές εστιών

Από προηγούμενη αντίστοιχη κινητοποίηση
Από προηγούμενη αντίστοιχη κινητοποίηση
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι οικότροφοι φοιτητές από εστίες της Αττικής με κάλεσμα του Συλλόγου Οικοτρόφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ. Οι φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με διάφορες δυσλειτουργίες στις εστίες τους, λόγω του καθεστώτος που έχει δημιουργήσει η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και το σταδιακό πέρασμα της ευθύνης λειτουργίας των εστιών στα ίδια τα ΑΕΙ. Περικοπές στα εστιατόρια, διακοπές ρεύματος, έως και απαίτηση να πληρώσουν αναδρομικά ενοίκιο για τα έτη 2009 - 2011 έχουν αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα οι οικότροφοι φοιτητές σε διάφορες εστίες της Αθήνας. Απέναντι σε αυτά απαιτούν: Κανένας φοιτητής έξω από τις Εστίες. Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο, να μη σταματήσει η συντήρηση των εστιών. Ούτε σκέψη για ενοίκια. Κανένας εργαζόμενος στις εστίες άνεργος ή απλήρωτος, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», αναφέρεται στην απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Κινητοποίηση για τη σίτιση στο Ρέθυμνο

Κινητοποίηση πραγματοποίησε χθες το πρωί η Επιτροπή Αγώνα του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο που συσπειρώνεται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), απαιτώντας να δοθούν άμεσα κάρτες σίτισης σε δύο σπουδάστριες που ενώ τις δικαιούνται δεν τους έχουν δοθεί, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η άσχημη οικονομική κατάσταση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η Επιτροπή Αγώνα με παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του τμήματος απαίτησε να δοθεί άμεσα λύση τονίζοντας ότι το ζήτημα της στέγασης και σίτισης θα πρέπει να προσφέρεται σε όλους του σπουδαστές δωρεάν. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του τμήματος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε άμεσα να δοθούν οι κάρτες στις σπουδάστριες. Η επιτροπή αγώνα του ΜΑΣ ξεκαθάρισε ότι όπως και χθες έτσι και κάθε μέρα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, θα περιφρουρεί το δικαίωμα των σπουδαστριών να σιτίζονται δωρεάν στη λέσχη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυνατότητα να παραμείνουν φοιτητές «για εξαιρετικούς λόγους»(31/3/2020)
Κινητοποίηση για τη σίτιση και τη στέγαση(7/3/2020)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις των σπουδαστών στα ΤΕΙ(25/10/2013)
Στο δρόμο για σίτιση - στέγαση(3/3/1999)
Συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα οι φοιτητές(31/10/1997)
"Η στέγαση είναι δικαίωμα, όχι ελεημοσύνη"(11/5/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org