Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Οχι "φραστικές υπερβολές" ενόψει της Κρήτης

Σε συστάσεις "να αποφεύγονται οι φραστικές υπερβολές" στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, φέρεται να προέβη χτες ο Κ. Σημίτης προς τον Θ. Πάγκαλο, κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κυβερνητικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μίλησε για "φάση εξελίξεων" στα εθνικά και για "κρίσιμη περίοδο", όπου χρειάζονται "προσεκτικά λόγια". Από πλευράς του ο Θ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι ο "σάλος" που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του πως οι Τούρκοι είναι "βιαστές, δολοφόνοι και ληστές", οφείλεται στο ότι απομονώθηκαν κάποιες φράσεις του. Ισχυρίστηκε δε, ότι στη Ν. Υόρκη υπήρξε "ναυάγιο" και πως έκανε ό,τι θεωρούσε καλύτερο με βάση τα δεδομένα που συνάντησε.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι υπάρχει εμμονή της Τουρκίας στην "αδιαλλαξία" και πως η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση για παραπομπή των θεμάτων στη Χάγη. Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ στην Κρήτη, ο υπουργός ανέφερε ότι ο Κ. Σημίτης θα καλέσει τον Τούρκο πρωθυπουργό σε διμερή συνάντηση ως "οικοδεσπότης"...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ