Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περίεργο δημοσίευμα της "Ομπσέρβερ"

Ενα περίεργο και ύποπτο δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της κυριακάτικης έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας "Ομπσέρβερ",περί εκπαίδευσης Κούρδων "τρομοκρατών" στην Ελλάδα, άνοιξε νέο κύκλο συζητήσεων και σεναρίων γύρω από το θέμα, προκαλώντας, παράλληλα, ερωτηματικά σχετικά με τις επιδιώξεις των κέντρων από όπου εκπορεύονται αυτά τα σενάρια.

Το εκτενές δημοσίευμα της "Ομπσέρβερ" στηρίζεται στις "αποκαλύψεις" ενός μετανοημένου Κούρδου "τρομοκράτη", με το όνομα Σέιντο Χαζάρ,ο οποίος φέρεται να δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα από το δωμάτιο ξενοδοχείου, που διέμενε στη Νάξο. Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που περιγράφει ο Χαζάρ, είναι ότι κατασκεύαζε βόμβες για το PKK, μάλιστα κάνει λόγο και για χημικά και βιολογικά όπλα, που αποθηκεύονταν στη Δροσιά. Επίσης, εμπλέκει την οργάνωση "17 Νοέμβρη", αλλά και τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, που, όπως υποστηρίζει, ενισχύουν και εκπαιδεύουν τους Κούρδους αντάρτες.

Τις "αποκαλύψεις" του Σ. Χαζάρ διέψευσε κατηγορηματικά η ελληνική κυβέρνηση. Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου ΓΓ του υπουργείου Τύπου Γ. Νικολάου, δήλωσε την Κυριακή ότι τα "όσα αναφέρονται είναι αναληθή, ανυπόστατα και κατασκευασμένα, η ελληνική κυβέρνηση τα διαψεύδει κατηγορηματικά". Ο ίδιος επισημαίνει ότι η βρετανική εφημερίδα, για να υποστηρίξει τις θέσεις της, "χρησιμοποιεί τους γνωστούς ισχυρισμούς της τουρκικής προπαγάνδας". Επίσης, σημειώνει ότι τα όσα "αποκαλύπτει" ο Χαζάρ είναι ήδη δημοσιευμένα σε βιβλίο που εκδόθηκε το 1996 στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς.

Στο χορό μπήκε και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπ. Ετσεβίτ ο οποίος κατηγορεί την Ελλάδα ότι υποστηρίζει το PKK. "Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι η Ελλάδα υποστηρίζει ανοιχτά το PKK", δήλωσε στο πρακτορείο "ΑΝΑΤΟΛΗ". Παράλληλα, στο θέμα δόθηκε τεράστια προβολή χτες από τα ΜΜΕ της Τουρκίας, όπου παραθέτονται οι ισχυρισμοί που επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί από την Τουρκία, περί δήθεν στήριξης που παρέχει στο ΡΚΚ η Ελλάδα, ενώ ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που ρωτήθηκε σχετικά, είπε ότι ζητήθηκαν πληροφορίες από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα και σημείωσε ότι "είναι γνωστές οι επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα στρατόπεδα του ΡΚΚ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ