Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συντηρείται η διαμάχη

Στη νέα τακτική, της υπερφαλάγγισης της ηγεσίας στο θέμα της ενότητας του κόμματος, επιμένουν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Μ. Εβερτ,ο οποίος περιέρχεται σε δυσχερή θέση εμφανιζόμενος να "υστερεί" στο προβαλλόμενο αίτημα για "ενότητα και συσπείρωση της παράταξης".

Μετά την Ντ. Μπακογιάννη,η οποία επανήλθε χτες διευρύνοντας το περιεχόμενο της πολιτικής πρωτοβουλίας που πρότεινε στον Μ. Εβερτ, και ο Στ. Μάνος συμφώνησε για "ενσωμάτωση των φιλελεύθερων στοιχείων" στη ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Μ. Εβερτ πιέζουν ταυτόχρονα ώστε η "συσπείρωση της παράταξης" να γίνει σε πιο ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεολογικοπολιτική βάση.

Η Ντ. Μπακογιάννη, μιλώντας χτες στον "Φλας", εξέφρασε την άποψη πως είναι η ώρα από πλευράς της ΝΔ "να γίνει ένα κάλεσμα ενότητας, συσπείρωσης του νεοφιλελεύθερου δημοκρατικού χώρου". Από κοντά ο Στ. Μάνος δήλωσε ότι "πρέπει να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε στη ΝΔ τα φιλελεύθερα στοιχεία". Στα στοιχεία αυτά, διευκρίνισε, δεν περιλαμβάνονται μόνοι πολιτικοί που "ξέφυγαν" από τον κλοιό της ΝΔ, όπως πχ ο Μ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και "νέους ανθρώπους, ικανότερους και εντιμότερους".

Ταυτόχρονα η Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να υπάρξει κομματική πειθαρχία στα κόμματα του τύπου που υπήρχε στις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης,αρνήθηκε επίμονα χτες να αναφερθεί στις εσωτερικές εξελίξεις, επιφυλασσόμενος να το κάνει τις επόμενες μέρες. Νωρίς χτες το πρωί πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Μ. Παπακωνσταντίνου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ