Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βηματισμοί αθλίων

"Ετσι από τη μια πλευρά είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που μη δυνάμενοι να αποκρύψουν εισοδήματα πληρώνουν σαν ραγιάδες. Από την άλλη είναι οι προνομιούχοι που είτε απολαμβάνουν φορολογικά προνόμια (όπως οι βουλευτές, οι πιλότοι της Ολυμπιακής, οι δημοσιογράφοι και οι αγρότες) είτε κατά σύστημα αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους (όπως πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες)...".

Αυτά γράφει το... αντικειμενικό "ΒΗΜΑ" της περασμένης Κυριακής και μάλιστα σε άρθρο της διεύθυνσής του. Πάντα στο πλάι των κυβερνώντων. Δίνοντας χέρι βοήθειας στις επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού, συκοφαντίας και διάσπασης των λαϊκών αγώνων. Καλλιεργώντας πολύμορφα την τακτική του διαίρει και βασίλευε. Πότε παίρνοντας το μέρος δήθεν των μισθωτών για να "χτυπήσει" τους αγρότες και πότε τους ΕΒΕ για να "κατακεραυνώσει" τους "τεμπέληδες εργατοϋπάλληλους".

Μια μόνο κατηγορία δε θα δείτε ποτέ στο "ΒΗΜΑ": Τους πραγματικούς προνομιούχους. Αυτούς που ξεζουμίζουν και τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού. Τους κάθε λογής Βαρδινογιάννηδες και Λάτσηδες, ντόπιους και ξένους, όπως και τους μεγαλοκαρχαρίες των ΜΜΕ, σαν το συγκρότημα Λαμπράκη. Αυτοί, δεν υπάρχουν για το "ΒΗΜΑ", όπως δεν υπάρχουν και στο προαναφερόμενο σημείωμα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ