Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ονειρα προεκλογικής νυκτός

Ανήσυχο ύπνο θα κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί ιδίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σήμερα το βράδυ, γι' αυτό να 'στε βέβαιοι. Είναι ίσως ένα από τα λίγα ανήσυχα βράδια που θα περάσουν. Εμάς περιμένουν πολλά, μετά τις εκλογές. Τι όνειρα άραγε θα δουν;

***

Ο Σημίτης (κατ' εξαίρεση) δε θα δει δείκτες σήμερα και διαγράμματα, ούτε τον Τσουκάτο. Ας το μαρτυρήσουμε, θα δει το αγαπημένο του: Αυτό που γυρίζει από το Χέρφιλντ με μια ξανθιά, και στο αεροδρόμιο τον περιμένουν χιλιάδες ΠΑΣΟκοι χωρίς κανείς να τον μουτζώνει!

***

Σημείωση: Στον ύπνο του δε βλέπει "οράματα μιας νέας εποχής", αυτά δυστυχώς μπορεί να δούμε εμείς στο ξύπνιο μας...

***

Του Εβερτ το όνειρο θα ξεκινήσει καλά. Ενώ θα εισβάλει στη Βουλή ως μεγάλος επαναστάτης, και θα του 'χουν φέρει μπροστά του αλυσοδεμένο τον φιλελεύθερο - μονεταριστή Σημίτη, θα ακούσει πίσω του απειλητικά βήματα και τη γνωστή φωνή: "Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε...".

***

Για τον Κωνσταντόπουλο δεν το συζητάμε. Θα δει τον συνήθη και γνωστό του εφιάλτη από το παρελθόν. Εχει κι ονοματεπώνυμο... Ηλίας Νικολακόπουλος!

***

Αντίθετα ο Τσοβόλας θα κοιμηθεί σαν πουλάκι, βλέποντας ένα πραγματικά ευχάριστο όνειρο. Τον Γ. Κουρή της "Αυριανής"... να πέφτει από τον 5ο όροφο της βίλας.

***

Επειδή αύριο ψηφίζουμε, μια συμβουλή ενόψει κάλπης, διότι μέσα στο παραβάν σε μερικούς η χαραμάδα στο κουτί φαίνεται... χαράδρα και ζαλίζονται.

***

Θυμήσου: Οταν οι αυξήσεις στα είδη θα σε κάνουν να "κόβεις λάσπη", όταν θα σου κόβουν το μισθό και τα επιδόματα, όταν θα πετσοκόβουν τις κοινωνικές παροχές, όταν θα "κόβουν και θα ράβουν" οι Αμερικανοί και θα κινδυνεύουμε να "κοπούμε" με τους Τούρκους, όταν θα σου κόβουν το νερό και το ρεύμα γιατί δεν είχες να πληρώσεις... δεν έχει νόημα να προσθέτεις το γνωστό "να μου κοπεί απ' τη ρίζα, άμα τους ξαναφηφίσω".

***

Κόψ' τους κι ΕΣΥ κάτι, σε τούτες τις εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ