Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Να απαντήσουμε στη μαύρη προπαγάνδα

Προσέξτε τις ελεγχόμενες - και πανομοιότυπες - από το ΠΑΣΟΚ διαρροές προς τον φιλοκυβερνητικό Τύπο για την εκλογική δύναμη των κομμάτων, "με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους", όπως δημοσιεύτηκαν χτες στα "Νέα" και την "Ελευθεροτυπία". Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα σχόλια που συνοδεύουν τους αριθμούς:

"Το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μπροστά από τη ΝΔ κατά 4% με τάση περαιτέρω ανόδου. Διαπιστώνεται σταθερή διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ. Η τάση υποχώρησης του ΔΗΚΚΙ είναι συνεχής (από 6% σε 4%) και ίσως να μην μπορέσει να μπει στη Βουλή τελικά. Το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις του 1993. Ο ΣΥΝ φαίνεται να σταθεροποιείται σε ένα επίπεδο που του επιτρέπει να ελπίζει σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση".

Ομως οι διαρροές προς τον Τύπο δεν έχουν μόνο μία όψη. Χαρακτηριστικό είναι το χτεσινό πρωτοσέλιδο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ: "Ισοδυναμία εμφανίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ". Το μήνυμα είναι σαφέστατο: "Αναποφάσιστοι" συσπειρωθείτε γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Αυτή είναι μαύρη προπαγάνδα τους. Ετσι επιχειρούν να εκβιάσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Οι πιέσεις που ασκούνται την ύστατη στιγμή σε ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων είναι αφόρητες - και όχι μόνο στο γενικό επίπεδο, αλλά και στο προσωπικό, με φήμες, ψιθύρους και άθλιες μεθοδεύσεις.

Οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος πρέπει να επαγρυπνούν, να βρίσκονται δίπλα στο κόσμο για να χαλάσουν τα βρώμικα κόλπα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ