Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Διμέτωπες κορόνες

Στο γνωστό μοτίβο της πατριδοκαπηλίας κινήθηκαν και οι χτεσινές δηλώσεις του προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαρά, ο οποίος ξεκίνησε περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ο Αντ. Σαμαράς κατηγόρησε χτες τους - και μετεκλογικούς συνεργάτες του, αν δε συγκεντρώσει κανείς αυτοδυναμία, όπως ο ίδιος έχει διευκρινίσει - Σημίτη και Εβερτ ότι "έχουν βγάλει στη δημοπρασία τα εθνικά μας θέματα και τα οικονομικά προβλήματα του λαού μας", επαναφέροντας, μεταξύ άλλων, και το θέμα της ονοματολογίας για τα Σκόπια.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων - τις οποίες χαρακτήρισε προκατασκευασμένες - δείχνουν το φόβο για διεμβολισμό του δικομματικού σκηνικού από την ...Πολιτική Ανοιξη.

Στο μεταξύ χτες η Πολιτική Ανοιξη έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, με την οποία το καθιστά υπεύθυνο για παραβάσεις των νόμων για τον προεκλογικό διάλογο. Συγκεκριμένα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο καθίσταται, σύμφωνα με το εξώδικο, υπεύθυνο:

  • Για τη διενέργεια της σημερινής "μονομαχίας" Σημίτη - Εβερτ, χωρίς τη συμμετοχή και των άλλων πολιτικών αρχηγών.
  • Αν δεν επιληφθεί για αναλογικότερη εκπροσώπηση στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων όλων των κομμάτων, αφού εντοπίζει ότι σ' αυτά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προβάλλονται κατά 30 λεπτά, ενώ η ΠΟΛ. ΑΝ. μόνο με 1 λεπτό.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ