Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
"Μαυρίστε το δικομματισμό, ψηφίστε ΚΚΕ"

Η ψήφος, η οποία στις 22 Σεπτέμβρη δε θα πάει στο ΚΚΕ, όχι μόνον θα είναι χαμένη ψήφος για τους εργαζόμενους, αλλά, μετεκλογικά, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τους, τόνισε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος.Ο Σπύρος Στριφτάρης σημείωσε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβέρνησαν 22 χρόνια τη χώρα με λαϊκή εντολή να λύσουν τα προβλήματα του τόπου. Ομως, αυτά τα κόμματα διέλυσαν το δημόσιο τομέα και ξεπουλούν την περιουσία του ελληνικού λαού. Εφτασαν την ανεργία στο 10,5%, "έκοψαν" από την Αιτωλοακαρνανία πάνω από 20.000 τόνους καπνοπαραγωγής και χρεοκόπησαν εκατοντάδες μικρομάγαζα, προσφέροντας, με την πολιτική τους, ασυδοσία στα τραστ των μεγαλοκαταστημάτων. Οδηγούν τη νεολαία στην αποχαύνωση, τον αποπροσανατολισμό, στη μιζέρια και τα ναρκωτικά.

Κοροϊδία με... "ανάπτυξη"

Η λέξη "ανάπτυξη", θα πει ο Σπ. Στριφτάρης, έχει γίνει στο νομό συνώνυμη της απάτης και της υφαρπαγής της ψήφου. Πρόσφατα δήλωσαν πως αρχίζει η κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρίου, για την οποία δεν υπάρχει καν τεχνική μελέτη. Μιλούν για λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αγρινίου - Κρυονερίου, θυμήθηκαν τώρα το φράγμα των Αχυρών και την επέκταση της αρδευτικής αύλακας για τα χωριά του Βάλτου. Νομίζουν, άραγε, ότι απευθύνονται σε διανοητικά ανάπηρους πολίτες; Γιατί δε βγάζουν λέξη για τα ερημωμένα χωριά του Ξηρόμερου, της Τριχωνίδας, του Βάλτου και της Ναυπακτίας; Δε γνωρίζουν ότι τα έξι τελευταία χρόνια πάνω από 6.000 καπνοπαραγωγοί εγκατέλειψαν την καλλιέργεια; Δε γνωρίζουν φαίνεται ότι οι κτηνοτρόφοι του νομού έχουν χρεοκοπήσει και ότι στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο εκατοντάδες μικρομάγαζα έβαλαν λουκέτο. Δε γνωρίζουν ότι οι μισές κοινότητες του νομού δεν έχουν νερό και δρόμους προσπέλασης. Για να μην πούμε για τα Κέντρα Υγείας που έχουν γίνει αγροτικά ιατρεία και για τις αίθουσες των σχολείων που είναι αποθήκες συνεταιρισμών ή παλιά καφενεία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ για τα έργα και τις ήμερες του δικομματισμού.

Ο Σπ. Στριφτάρης σημείωσε πως η Αιτωλοακαρνανία έχει χίλιους λόγους να"μαυρίσει" τα κόμματα που τόσα χρόνια την περιφρονούν, αλλά και να μη δώσει ψήφο στα κόμματα - "τσόντες" του δικομματισμού που, την επόμενη, θα την εξαργυρώσουν με κυβερνητικές καρέκλες. Κάλεσε το λαό να στηρίξει το ΚΚΕ. Γιατί στις 23 του Σεπτέμβρη η ψήφος στο ΚΚΕ δε θα αλλάξει στρατόπεδο αλλά οι κομμουνιστές βουλευτές θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο διεθνής διαιτητής υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ Βασίλης Νικάκης, ο οποίος, εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν να στρατευτεί στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, κάλεσε το λαό της Αιτωλοακαρνανίας να αντισταθεί και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, ώστε από τις 23 Σεπτέμβρη να αρχίσει η λαϊκή αντεπίθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ