Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Θετικά μηνύματα για το ΚΚΕ

Στις περιοδείες και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων του Κόμματος διαπιστώνεται η μεγάλη συνεισφορά του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και τους αγρότες του νομού

"Η συρρίκνωση της βιομηχανίας συνεχίζεται και - μετά και το κλείσιμο της ΛΟΡΝΤ και των ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ - η κατάσταση στην αγορά εργασίας γίνεται όλο και πιο δραματική. Το μεγαλύτερο μέρος των απολυμένων από τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ συνεχίζουν να είναι άνεργοι ή να υποαπασχολούνται. Οι οικοδόμοι από την άλλη δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μεροκάματο. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οι ακάλυπτες επιταγές γέμισαν την αγορά, τα δικαστήρια "κυνηγάνε" τους μικρομεσαίους, τα αντικειμενικά κριτήρια τους συντρίβουν. Οι παράκτιοι ψαράδες αναγκάζονται να πουλούν την πραμάτεια τους μόνο στην είσοδο της πόλης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Από τη Δευτέρα ένας πολύτεκνος παράκτιος κάνει απεργία πείνας, γιατί δεν μπορεί να θρέψει την οικογένειά του".

Την τραγική αυτή κατάσταση αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής, θα μας πει ο γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ Δήμος Ζαχαριάδης,ο οποίος συμπληρώνει την εικόνα λέγοντας: "Οι βιοτεχνίες προτιμούν να προσλαμβάνουν στη δουλιά Πομάκους, Ρωσοπόντιους, Αλβανούς για να τους εκμεταλλεύονται καλύτερα. Ετσι δημιουργείται όμως ένα κλίμα ξενοφοβίας".

Αναφερόμενος στην οργάνωση του προεκλογικού αγώνα του ΚΚΕ στην Καβάλα, ο γραμματέας της ΝΕ Καβάλας λέει:

"Μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλές ομιλίες στα χωριά της περιοχής της Καβάλας και της Θάσου. Το πρόγραμμα συνεχίζεται και το βάρος τώρα ρίχνεται στην πόλη της Καβάλας και κάποιες ομιλίες προγραμματίζονται στα χωριά. Τα μηνύματα τα οποία παίρνουμε είναι πολύ θετικά. Μεγάλη είναι η αγανάκτηση που υπάρχει από μέρους των ψηφοφόρων για την πολιτική που ακολούθησαν τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτή η αγανάκτηση θέλουμε να εκφραστεί και στην κάλπη. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα άλλα μικρά κόμματα ελάχιστα έχουν εμφανιστεί στην περιοχή. Αυτοί που πηγαίνουν, ενημερώνουν και κάθονται και κουβεντιάζουν με τους κατοίκους στην πόλη και στα χωριά είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ. Την προεκλογική μας δουλιά βοήθησε και η εξόρμηση που είχαμε κάνει πριν το 15ο Συνέδριο. Γενικά όμως σε όλες τις κινητοποιήσεις δεν έλειψε η Οργάνωσή μας κι αυτό το παραδέχονται οι κάτοικοι και το αναγνωρίζουν. Οι σημερινοί υποψήφιοι του Κόμματος στο νομό μας στάθηκαν δίπλα στους σταφυλοπαραγωγούς και στους παραγωγούς καλαμποκιού σ' όλες τις κινητοποιήσεις τους, όπως στάθηκαν και δίπλα στους άλλους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το ψωμί τους".

"Θέλουμε να τονίσουμε, καταλήγει ο γραμματέας της ΝΕ, ότι αν και δεν έχει βουλευτή η Καβάλα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε πολλές αναφορές, ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή την περασμένη τριετία για προβλήματα της περιοχής μας. Αυτό λέμε και στο λαό και ζητάμε να ψηφίσει το ΚΚΕ. Σκεφτείτε να είχαμε κομμουνιστή βουλευτή και από το νομό μας. Πόσο θα βοηθούσε στους αγώνες μας αυτό!".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ