Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
χεράκια

"ΟΙ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ διακρίσεις είναι γεγονός και συνεπώς πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην άσκηση της εξουσίας". Προκλητική δήλωση του ακροδεξιού Λεπέν. Ολόκληρο το φάσμα της γαλλικής Αριστεράς αλλά και πλήθος ανθρωπιστικών οργανώσεων και προσωπικοτήτων ζήτησαν από την κυβέρνηση να θέσει εκτός νόμου το "Εθνικό Μέτωπο" καθώς οι δηλώσεις του Λεπέν αποτελούν "πρόκληση φυλετικού μίσους" (σελίδα 20).

ΖΩΗ - κόλαση για χιλιάδες παιδάκια στη Βουλγαρία. Η κρατική επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα κοριτσάκια πόρνες κάτω των 14 ετών ανέρχονται σε χιλιάδες! (σελίδα 21).

ΣΕ "ΛΟΥΚΕΤΟ" οδηγείται τις αμέσως επόμενες μέρες το Σπορελαιουργείο Φαρσάλων, καθώς στους 35 εναπομείναντες εργαζόμενους έχουν ανακοινωθεί οι απολύσεις τους. Την αδιαφορία των δυο μονομάχων του δικομματισμού να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνολικά 105 οικογένειες, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο (σελίδα 23).

ΓΟΝΕΙΣ,μαθητές και εκπαιδευτικοί του Αλιβερίου έφτασαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούν για την υπουργική απόφαση κατάργησης του Τεχνικού και Γενικού Λυκείου στην πόλη τους και την αντικατάστασή τους από ένα Πολυκλαδικό, χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει τη γνώμη των μαζικών φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, και εισέπραξαν υποσχέσεις για μετεκλογική λύση του προβλήματος (σελίδα 27).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ