Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παράσταση χαμηλών τόνων

Στην υιοθέτηση "χαμηλών τόνων" στην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται τα επιτελεία της Ρηγίλλης, καθώς εκτιμούν ότι η απάντηση στη φραστική όξυνση που τελευταία ακολουθεί ο Κ. Σημίτης, με εκφράσεις όπως "όχι στον ΕΚΟΦίτη", θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και θα το διευκολύνει στην προσπάθεια να λεηλατήσει ψήφους από το ΔΗΚΚΙ. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Π. Παυλόπουλου ότι η "όξυνση οφείλεται στον πολιτικό λόγο του Κ. Σημίτη". Η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει να εμφανίσει ένα κλίμα αισιοδοξίας, επικαλούμενη το γκάλοπ της ΑΛΚΟ και προσδοκά ότι ο Μ. Εβερτ θα κερδίσει τις εντυπώσεις στην αποψινή στημένη δικομματική τηλεοπτική εμφάνιση των δύο.

Ωστόσο, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε λείπουν έστω και λίγο πριν τις εκλογές οι δηλώσεις διαφόρων στελεχών, που είτε θέτουν θέμα ηγεσίας σε περίπτωση ήττας είτε επιτίθενται κατά των "αντιφρονούντων". Χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γ. Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, επιτίθεται κατά του Κούβελα, λέγοντας ότι η κριτική που έκανε για αποκλεισμούς από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ οφείλεται στο ότι ο Σ. Κούβελας έχει χάσει το λαϊκό έρεισμα και φοβάται ότι δε θα εκλεγεί βουλευτής.

Από την πλευρά του ο Γ. Σουφλιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας σε περίπτωση ήττας στις εκλογές, λέγοντας ότι είναι "θέμα συμπεριφοράς του ίδιου του αρχηγού του κόμματος που θα χάσει και είναι βεβαίως και θέμα αποφάσεως των κομματικών οργάνων".

Την ίδια στιγμή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του σε περιοχές στις οποίες είναι υποψήφιοι δικά του στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ