Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εντείνονται οι ρυθμοί

Με αισιοδοξία, ότι το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής θα είναι ιδιαίτερα θετικό για τους κομμουνιστές, συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη ο προεκλογικός αγώνας των υποψήφιων βουλευτών του Κόμματος. Ολο και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού, εργάτες, αγρότες και μικροί επαγγελματίες, αποδέχονται την πολιτική του ΚΚΕ. Αυτό το βλέπεις στα μάτια τους, στα λόγια τους, γενικά στη στάση τους όταν συναντούνε τα κλιμάκια του ΚΚΕ. Η υποδοχή που τους επιφυλάσσεται είναι πολύ θερμή, οι συγκεντρώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Α και Β Θεσσαλονίκης, κάνοντας σύγκριση με τις εκλογές του '93, είναι σαφώς μεγαλύτερες. Αυτό το ρεύμα παλεύουν τώρα οι κομμουνιστές, τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, να το μετατρέψουν σε ψήφο υπέρ του ΚΚΕ.

Στην ΕΛΒΟ

Τους χώρους της ΕΛΒΟ επισκέφθηκαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β Θεσσαλονίκης Αγγελος Τζέκης και Σωκράτης Γραβαλάς.Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μέσα από την επίσκεψη βγήκαν δυναμωμένοι, γιατί είδαν ότι οι εργάτες δέχονται τα λόγια τους, συμφωνούν. Τώρα το πρόβλημα είναι οι εργαζόμενοι και οι αγρότες να αφήσουν κατά μέρος τις εξαρτήσεις, τα ρουσφέτια και όλους τους μηχανισμούς που τους καταδυναστεύουν. Με τις ομιλίες τους ανέδειξαν το υπαρκτό πρόβλημα της συρρίκνωσης της παραγωγικής διαδικασίας της ΕΛΒΟ, που εντάσσεται μέσα στη γενικότερη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής. Οι εργαζόμενοι έδειξαν έντονα να προβληματίζονται σχετικά με το αύριο της συγκεκριμένης επιχείρησης, αυτό το αύριο όμως δεν αποσυνδέεται από το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τέλος οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ παραδέχτηκαν ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός και οι άλλοι βουλευτές του Κόμματος ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν επανειλημμένα το εργοστάσιο και έφεραν το πρόβλημα στη Βουλή.

Στο πολυκατάστημα ΜΑΚΡΟ

Με θέρμη υποδέχτηκαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος ΜΑΚΡΟ χτες το μεσημέρι τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ Αριστείδη Βόντα,Βασίλη Ρέβα και Νίκο Χριστάνη,οι οποίοι περιόδευσαν σε όλους τους χώρους δουλιάς και μίλησαν με τους εργαζόμενους για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πάντως πως ενώ η ίδια η διεύθυνση δεν έφερε καμία διαφωνία στην επίσκεψη των υποψηφίων του ΚΚΕ, οι γνωστοί συνδικαλιστές, που στο παρελθόν επιχείρησαν να διασπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων στην προσπάθεια δημιουργίας του σωματείου και χτες φρόντισαν και έδειξαν την ποιότητα της ταξικής τους συνείδησης. Ετσι και επειδή νομίζουν πως είναι τοποτηρητές και οικοπεδούχοι δικαιωμάτων και συνειδήσεων προσπάθησαν να εμποδίσουν τους κομμουνιστές να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους. Ισως δεν ξέρουν ή κάνουν πως δεν ξέρουν πως σαν συνδικαλιστές θα πρέπει να είναι πρώτοι στη μάχη για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αντίθετα οι εργαζόμενοι έδειξαν έκδηλο ενδιαφέρον για την παρουσία των υποψηφίων του ΚΚΕ στο χώρο του πολυκαταστήματος και παραδέχτηκαν πως κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί ανάλογα για τα προβλήματά τους.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν του εργαζόμενους του ΜΑΚΡΟ να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και να ενισχύσουν μαζικά και μέσα από τις εκλογές το μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης του λαού υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ. "Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για μας τους εργαζόμενους, επισήμανε ο Αριστείδης Βόντας. Μας γνωρίζετε μέσα από τους αγώνες και στις 22 Σεπτέμβρη πρέπει να βοηθήσετε το ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό απ' τις εκλογές, να βγει πιο δυνατό το λαϊκό μέτωπο".

Με το άγχος της απόλυσης ζουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Σταυρούπολης, οι οποίοι δουλεύουν με τρίμηνες ή εξάμηνες συμβάσεις. Το παράπονό τους αυτό εξέφρασαν στον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ Β. Τζίκα, ο οποίος τους επισκέφθηκε στο εργοτάξιο και τους μίλησε.

Στο μεταξύ με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και χτες οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Στον Αγιο Παύλο στις 7.30 το απόγευμα μίλησε ο Γιάννης Κατσαρός,υποψήφιος στην Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και οι υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια, Αγάπιος Σαχίνης,Απόστολος Κυπραίος και Νίκος Χριστάνης μίλησαν επίσης στις 7.30μμ στην πλατεία Αγίου Θεράποντα Τούμπας. Στο Βαθύλακο στις 7.30 το απόγευμα μίλησε ο υποψήφιος στη Β Θεσσαλονίκης Τάσος Πασχαλούδης και στις 8 το βράδυ στην Κριθιά μίλησαν οι Φίλιππος Γεωργουδάκης και Γιώργος Μπάρμπας υποψήφιοι στη Β Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ