Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Συγκαλύπτει την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής

Ουσιαστική κάλυψη στο δικομματισμό και στα ταξικά συμφέροντα που υπηρέτησε η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδωσε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος. Συγκεκριμένα, με συνέντευξή του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ "έχυσε ποτάμια δάκρυα" για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ο λαός, οι εργαζόμενοι και γενικότερα η οικονομία της χώρας, δε βρήκε λέξη να πει για το ποιοι είναι ωφελημένοι απ' αυτή την πραγματικότητα. Απογυμνώνοντας έτσι τη συντηρητική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων - είτε του ενός είτε του άλλου εταίρου του δικομματισμού - από τα κοινωνικά της αίτια, προχώρησε στην άχρωμη και αταξική διαπίστωση, ότι η κακοδαιμονία της χώρας οφείλεται στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπήρξαν κακοί προγραμματιστές και διαχειριστές.Αφού παρουσίασε με αριθμούς τα χάλια της χώρας σημείωσε: "Είναι λοιπόν αποδεδειγμένο από τα δεδομένα της πραγματικότητας ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στάθηκαν και κακοί προγραμματιστές και κακοί διαχειριστές"!!!

Με άλλη συνέντευξή του, χτες, στο ραδιοσταθμό "Flash", ο Ν. Κωνσταντόπουλος επέκρινε το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ακολουθεί το παράδειγμα των... κεντροαριστερών εγχειρημάτων της Ιταλίας. "Στην Ιταλία - είπε - γίνεται ένα εγχείρημα πάρα πολύ σοβαρό. Εδώ γίνονται άλλα πράγματα. Εδώ εφαρμόζεται ο εκλογικός νόμος του κ. Κούβελα, διακηρύσσει ο κ. Σημίτης ότι δεν έχουν ρόλο ύπαρξης τα μικρότερα κόμματα και όλα αυτά που προτείνονται ως διακηρύξεις φραστικές είναι στον ύποπτο χρόνο".Σε ερώτηση δε για την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρέπεμψε στην "πρόταση πέντε σημείων" που έχει κάνει το κόμμα του και που, όπως είπε, η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ τα αρνείται. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι αυτή η "πρόταση πέντε σημείων" είναι ένα γενικόλογο πλαίσιο προτάσεων, που αφορά την αλλαγή του σημερινού εκλογικού νόμου, την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων και του Πακέτου Ντελόρ, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που ισχύει για τα έργα, τις συμβάσεις και τις προμήθειες του δημοσίου, μέτρα για προβλήματα ανεργίας, μικρομεσαίων και αγροτών και τέλος το λεγόμενο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Στον ίδιο ραδιοσταθμό μίλησε χτες και η Μ. Δαμανάκη,που δεν έκρυψε τη λύπη της γιατί, όπως είπε, η προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ τραυματίζει την προοπτική διαλόγου ανάμεσα στο ΣΥΝ και το κόμμα του Κ. Σημίτη. Προχώρησε δε ακόμη περισσότερο και πρότεινε στο ΠΑΣΟΚ τους χώρους από τους οποίους πρέπει να αντλήσει ψήφους. "Ο κ. Σημίτης - είπε - αυτή τη στιγμή απευθύνεται σε έναν ευρύτερο κύκλο αναποφάσιστων και άλλων ψηφοφόρων οι οποίοι φαίνονται να προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτούς τους αναποφάσιστους είναι ανάγκη να πείσει και όχι να προσπαθεί να συμπιέσει τη δύναμη των μικρότερων κομμάτων. Από εκεί είναι η δεξαμενή". Τέλος, μιλώντας σαν να ήταν στο ΠΑΣΟΚ, συμβούλεψε τον πρωθυπουργό ότι η κύρια αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, γιατί "αυτή τη στιγμή - είπε - έχουμε επιτρέψει στον κ. Εβερτ να εμφανίζεται με ένα λαϊκό προφίλ, αυτός, ο εκπρόσωπος της νεοφιλελεύθερης παράταξης"!!!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ