Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποινική δίωξη στον Κόκκαλη

Ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της "Ιντρακόμ" Σ. Κόκκαλη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Γ. Κανελλόπουλος,για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συγκεκριμένα για τους ισχυρισμούς του προέδρου της "Ιντρακόμ" ότι υπάρχει "άνομο σύμπλεγμα οικονομικοπολιτικών παραγόντων και ανθρώπων των ΜΜΕ". Η ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών Λ. Καράμπελα,ο οποίος δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Γ. Κανελλόπουλου να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Η προανάκριση ανατέθηκε σε ειρηνοδίκη του Κορωπίου, γιατί εκεί έχει την έδρα η εταιρία "Ιντρακόμ". Ο ειρηνοδίκης θα καλέσει σε απολογία τον Σ. Κόκκαλη και στη συνέχεια ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση θα τη θέσει ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Χτες κατέθεσαν στους ειδικούς ανακριτές εφέτες Γ. Ναυπλιώτη και Χρ. Γεωργαντόπουλο,ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)Π. Βελισσαρόπουλος και ο εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερος" Ι. Μάστορας,στα πλαίσια των ανακρίσεων για την προμήθεια του ΟΤΕ ενός εκατομμυρίου ψηφιακών παροχών από τη "Ζήμενς" και την "Ιντρακόμ".

Ο Π. Βελισσαρόπουλος φέρεται να κατέθεσε ότι αν την προμήθεια του ΟΤΕ είχε αναλάβει η εταιρία "Αλκατέλ", ένα μέρος του απαιτούμενου υλικού θα κατασκευαζόταν από την ΕΑΒ.

Στο μεταξύ οι εφέτες ανακριτές έχουν ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να τους διαβιβαστεί η ευρωπαϊκή σύμβαση δικαστικής αρωγής μεταξύ κρατών για να συντάξουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής, προκειμένου να ανοιχτούν διάφοροι τραπεζικοί λογαριασμοί σε Ελβετία και Γερμανία, χώρες στις οποίες φέρονται να υπάρχουν εμβάσματα στελεχών του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ