Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζέστες, πολλές ζέστες...

Πολύ καλές οι συμβουλές που μας δίνουν ενόψει καύσωνα στο κέντρο της ΑΘήνας. Το μεν υπουργείο Περιβάλλοντος απαγορεύει την κυκλοφορία των ΙΧ, ενώ από το υπουργείο Υγείας λένε να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το μεσημέρι!

****

Εμείς σας λέμε να αποφεύγετε τις συμβουλές των υπουργείων.

****

Εντάξει, δε λέμε, να τα κονομήσουν οι ταξιτζήδες για μία - δύο μέρες, αλλά ως γνωστόν, στην Ελλάδα έχουμε καύσωνα το μισό καλοκαίρι (και έλλειψη χρήματος χειμώνα - καλοκαίρι).

****

Η φορολογική δήλωση του Μητσοτάκη, με εισόδημα 18.000.000 το 1996, νομίζουμε πείθει και τον πιο δύσπιστο σχετικά με την αντικειμενικότητα και την αποτελεσματικότητα του φορολογικού μας συστήματος. Διαφωνείτε;

****

Απλή απορία: Εκείνο το... δίκυκλο που δήλωσε φέτος στην Εφορία ο Εβερτ, το 'χετε δει ποτέ; Εκτός αν κυκλοφορεί μ' αυτό, αλλά... δε φαίνεται (το δίκυκλο).

****

Απαιτούμε διαφάνεια στα φορολογικά: Ο εκμεταλλευτής συνταξιούχος του ΙΚΑ, που - αν θυμάστε - όταν κατατέθηκαν οι φορολογικές δηλώσεις είχε προκύψει ως ο πιο πλούσιος Ελληνας, δρέποντας οφέλη απ' τον τίμιο ιδρώτα εφοπλιστών, βιομηχάνων και κατασκευαστών (είχαν δηλώσει τα μισά εισοδήματα), πόσα οφείλει;

****

Οχι μόνο να πληρώσει τα "μαλλιά της κεφαλής του"... λάθος δε θα 'χει πολλά. Οχι μόνο να πληρώσει υπέρογκο φόρο, αλλά και να του κοπεί διά βίου η αύξηση που έδωσε στις συντάξεις ο Σημίτης. Να μάθει άλλη φορά!

****

Ευτυχείς οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια, οι βάσεις - λένε - μένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Δεν μπορούν να πουν το ίδιο όμως και οι υποψήφιοι για το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Εκεί πρέπει να 'χεις γράψει πολύ καλά στη... Σημιτολογία.

****

Ολο και πιο συχνά εμφανίζεται στα κανάλια ο Γιαννόπουλος, ως εκπρόσωπος του Σημίτη. Ο Ρέππας καλά θα κάνει να ανησυχεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ