Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Οπλο μας η καθημερινή επαφή με το λαό

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ και τον Γιώργο Νταφούλη, μέλος της ΚΕ.

Στην παρέμβασή του, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα τα εξής:

"Μόλις ένας μήνας έχει περάσει από τη λήξη των εργασιών του 15ου Συνεδρίου και οι εκτιμήσεις και αποφάσεις του άρχισαν πολύ γρήγορα να επιβεβαιώνονται στη ζωή, από τις ίδιες τις εξελίξεις. Και δεν το λέμε αυτό για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Ορισμένα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά:

- Μέσα σ' αυτό το μήνα, αναδείχτηκαν πλευρές της ελληνοτουρκικής κρίσης, που έκαναν πιο θερμό το κλίμα στο Αιγαίο, οδήγησαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σκέψεις για τεράστια αύξηση των εξοπλισμών και τους Αμερικανο-ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές να εδραιώνουν παραπέρα τη θέση τους ως επιδιαιτητές και επεμβασίες στα συγκεκριμένα προβλήματα της περιοχής μας.

- Μέσα σ' αυτό το μήνα, πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Φλωρεντία, η οποία, στα πλαίσια της προετοιμασίας της Διακυβερνητικής, συζήτησε μια σειρά μέτρα που αφορούν στα προγράμματα "σύγκλισης", δηλαδή νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, νέα αύξηση, τελικά, της ανεργίας.

- Μέσα σ' αυτό το μήνα, η κυβέρνηση ψήφισε μια σειρά αντιδραστικά νομοσχέδια, με αποκορύφωμα τον αυταρχικό και αντιδραστικό νόμο περί χρηματοδότησης των κομμάτων, στην ουσία, περιορισμού της πολιτικής δράσης του λαού. Ταυτόχρονα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας στοιχεία για την προσπάθεια επιβολής νέων αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας, περικοπών χρηματοδοτήσεων νοσοκομείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.ά. ΝΠΔΔ, νέες αυξήσεις, περιορισμούς καταναλωτικών δανείων και πάει λέγοντας. Προχωρούν οι φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων με την καθιέρωση του εθνικού απολυτήριου κ.ά.

- Μέσα σ' αυτό το μήνα, ο θάνατος του Α. Παπανδρέου, το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι συνολικές πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες στα πλαίσια του σημερινού πολιτικού συστήματος στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στα άλλα μικρότερα κόμματα που παίζουν σ' αυτό το παιχνίδι, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις του Συνεδρίου μας, πραγματικά πολύ πιο σύντομα από ό,τι κανείς θα περίμενε.

Από την άποψη αυτή, επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας, απαιτείται ένταση της δουλιάς από σήμερα και κατά τη διάρκεια όλης της καλοκαιρινής περιόδου, με συνεχή, καθημερινή επαφή με το λαό της περιοχής, που δε θα εξαντλείται μόνο στις κεντρικές εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των νομών. Οι αποφάσεις του Συνεδρίου, εμπλουτισμένες με τα νέα αποδεικτικά στοιχεία που γεννά η πολιτική πραγματικότητα, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να γίνουν κτήμα του λαού.

Σημαντικό ρόλο εδώ - τόνισε το μέλος του ΠΓ - έχει να παίξει ο "Ριζοσπάστης". Η ένταση της προσπάθειας για βελτίωση του ιδεολογικοπολιτικού του μετώπου, για βελτίωση της ύλης του, ιδιαίτερα στην εργατική τάξη και τη νεολαία, για μεγαλύτερη επαφή με τη ζωή και δράση των κομματικών οργανώσεων, πρέπει να συμβαδίζουν με την αύξηση της κυκλοφορίας του και τη μελέτη του από όλα τα μέλη του Κόμματος, πρώτα απ' όλα. Αυτά τα καθήκοντα, που απορρέουν από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, πρέπει να αποτελέσουν κεντρικά ζητήματα της δουλιάς, τόσο των συντρόφων που δουλεύουν άμεσα στο "Ρίζο", όσο και όλων των στελεχών, μελών, φίλων του Κόμματος, όλων των καθοδηγητικών οργάνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ