Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοκκινίζει απόψε η Θεσσαλονίκη

Στις 8.30 το βράδυ η ομιλία του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη, στην πλατεία Αριστοτέλους

Ασταμάτητα θα δουλεύουν και σήμερα όλες οι Κομματικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης για την επιτυχία της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης του Κόμματος στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.Μέχρι την τελευταία ώρα τα κομματικά μέλη θα "οργώνουν" τις γειτονιές, τις αγορές και τους χώρους δουλιάς, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρει μέρος στη συγκέντρωση του Κόμματος.

Σήμερα από το πρωί οι ΚΟ στους περιφερειακούς δήμους, την ύπαιθρο, αλλά και στην πόλη θα ξεκινήσουν με την προκήρυξη και την αφίσα για την τελευταία μάχη της προπαγάνδας πριν τη συγκέντρωση. Η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα έχει προγραμματίσει πανεξόρμηση στο Βαρδάρι, για να μοιράσει το έντυπο υλικό στους εργαζόμενους της πόλης. Τα μέλη της ΚΝΕ ανέλαβαν να κοκκινίσουν το κέντρο και την Αριστοτέλους, με μια τελευταία αφισοκόλληση στις 6 το απόγευμα.

Τα μαντάτα που έρχονται υποδηλώνουν την επιτυχία της συγκέντρωσης, παρά το γεγονός ότι ήδη η πόλη της Θεσσαλονίκης άρχισε να αδειάζει. Το κάλεσμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ για αντίσταση και πάλη στη συντηρητική πολιτική, για τη δημιουργία μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, καθημερινά βρίσκει περισσότερους αποδέκτες.

Χτες το πρωί τα μέλη της ΚΟΒ Ροτόντας πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στη λαϊκή αγορά της περιοχής τους. Ηλικιωμένοι σύντροφοι, που όμως δεν το βάζουν κάτω, δεν παραιτούνται από τη ζωή και τον αγώνα, καλούσαν τους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση ανατροπής αυτής της αδιέξοδης πολιτικής. Συζήτησαν με αγρότες, λιανοπωλητές, συνταξιούχους, νοικοκυρές, ανθρώπους που βιώνουν τα προβλήματα. "Τα προβλήματα οξύνονται συνέχεια. Το εισόδημα μειώνεται και η ανεργία χτυπά την πόρτα όλο και περισσοτέρων, κυρίως νέων", λέει ο γραμματέας της ΚΟΒ Κούλης Μηλάς και συνεχίζει: "Πάρτε μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Αντισταθείτε. Ολοι μαζί, ενωμένοι, να μπούμε μπροστά στη δημοκρατική πάλη. Να φτιάξουμε το μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια".

Το κάλεσμα του ΚΚΕ πρέπει να φτάσει παντού. "Μαζί με το ΚΚΕ να δυναμώσουμε την πεποίθηση ότι ο λαός μπορεί να γίνει πραγματικά κυρίαρχος της ζωής του. Η νίκη θα είναι δύσκολη, όμως θα είναι Νίκη της Εργατικής Τάξης και του λαού".

Ζητάμε από το γραμματέα της ΚΟΒ να κάνει μια εκτίμηση για τη συμμετοχή του κόσμου και τη δουλιά της Οργάνωσής του: "Αύριο (σήμερα) το βράδυ θα δούμε τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε συνεχίζουμε να καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους. Αυτή η συγκέντρωση πρέπει να πετύχει".

Δυναμικό αναμένεται το "παρών" της νεολαίας στην αποψινή συγκέντρωση. Η ΚΝΕ έχει ορίσει προσυγκέντρωση στις 7.30 μμ στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Εκεί θα γίνει και η προσυγκέντρωση των ΚΟ κέντρου και της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας. Την ίδια ώρα στο Βαρδάρι θα συγκεντρωθούν οι οργανώσεις των δυτικών συνοικιών. Προσυγκέντρωση στην πλατεία Συντριβανίου όρισε και η Αχτίδα Δ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ