Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συναγερμός για τη συγκέντρωση της Τρίτης

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται αυτές τις μέρες οι Κομματικές Οργανώσεις της Α και Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, για την προετοιμασία και προπαγάνδιση της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης, που θα γίνει την Τρίτη 25 Ιούνη, 8.30 το βράδυ, στην Πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ, Χαρίλαο Φλωράκη.

Μαζικές εξορμήσεις, με το έντυπο υλικό - κάλεσμα της ΚΟΘ, πραγματοποιούνται καθημερινά από τα κομματικά μέλη. Παράλληλα, μπήκε σε εφαρμογή και το σχέδιο της οπτικής προπαγάνδας της συγκέντρωσης. Αρχισαν να αναρτώνται τα πανό στους περιφερειακούς δήμους και οι αφισοκολλήσεις αποτελούν μέρος της ημερήσιας διάταξης. Ολα δείχνουν πως η συγκέντρωση της Τρίτης θα είναι πραγματικά μεγάλη και θα αντανακλά την ποιοτική δουλιά των ΚΟ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Για τη σημαντικότητα και τη σημασία που έχει να πετύχει η πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος, μίλησε στο "Ρ" το μέλος του Γραφείου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, Ζαχαρίας Γκοτζαμανίδης: "Είναι η πρώτη ανοιχτή παρουσίαση των θέσεων του Κόμματός μας μετά το 15ο Συνέδριο. Το γεγονός ότι γίνεται σε μια περίοδο όξυνσης των προβλημάτων του λαού, έντασης της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και πυροδότησης της κρίσης στις σχέσεις της χώρας μας με τις γειτονικές χώρες, σε μία περίοδο που προωθείται ο στρατιωτικός υπερεξοπλισμός και ταυτόχρονα η υπερχρέωση, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να μάθει ο λαός τις θέσεις του κόμματός μας και τη διέξοδο που προτείνει. Τη συσπείρωση των κοινωνικών δυνάμεων για τη δημιουργία του αντιμονοπωλιακού - αντιιμπεριαλιστικού - δημοκρατικού μετώπου πάλης".

Οπως επίσης σημείωσε ο Ζ. Γκοτζαμανίδης, η επιτυχία της πρώτης μεγάλης ανοιχτής πολιτικής συγκέντρωσης, μετά το 15ο Συνέδριο, θα αποτελέσει σημείο δυναμικής εκκίνησης των Κομματικών Οργανώσεων για την πλατιά ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης γύρω από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, την εκλαϊκευση των προτάσεων του ΚΚΕ για τα προβλήματα του λαού και του τόπου και κυρίως για την εφαρμογή των άμεσων στόχων πάλης και διεκδίκησης που έθεσαν οι Οργανώσεις μέσα από τις Αχτιδικές Συνδιασκέψεις.

"Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση του κόμματός μας, γιατί μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για τη διέξοδο από την κρίση, για τη λύση των προβλημάτων, για την προοπτική και το σοσιαλισμό", κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ν' άνοίξει ο δρόμος για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική(2000-02-02 00:00:00.0)
Αύριο η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ(1996-07-03 00:00:00.0)
Αρχή ενός πλατύτερου ανοίγματος(1996-06-29 00:00:00.0)
Εξόρμηση - προσκλητήριο για τη συγκέντρωση της Τρίτης(1996-06-23 00:00:00.0)
Πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ(1996-05-05 00:00:00.0)
Πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ(1996-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ