Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Ματαιώνεται;

Δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Ορ. Κολοζώφ

Δε θα γίνει κατά τα φαινόμενα η σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που είχε ζητήσει ο Μ. Εβερτ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη ναυαγεί λόγω άρνησης της κυβέρνησης να την αποδεχτεί. Σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, αναφέρει:

"Εμείς, όπως είναι γνωστό, δεν είχαμε ζητήσει συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, όμως δεν είχαμε καμία αντίρρηση να γίνει και να συμμετέχουμε.

Ανεξάρτητα από αυτό, θεωρούμε πως από τη στιγμή που τα κόμματα ζητούν αυτήν τη συνάντηση, η κυβέρνηση θα έπρεπε να ανταποκριθεί. Πολύ περισσότερο που για την άρνησή της προβάλλονται ως επιχειρήματα οι χαρακτηρισμοί της ΝΔ για "προδοσία" και η θέση του ίδιου κόμματος για επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής.

Οι θέσεις των κομμάτων, η κριτική, ακόμα και η πολιτική που αυτά ασκούν μεταξύ τους και προς την κυβέρνηση είναι γνωστά.

Δεν μπορεί επομένως να μπαίνει σαν όρος, για τη συνάντηση των αρχηγών με την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εγκατάλειψη των θέσεών τους, όπως φαίνεται ότι ζητάει η κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ