Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη η απήχηση

Πώς αντιμετώπισε ο Τύπος τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως. Τόσο για τον κόσμο και τον παλμό της, όσο και για το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε. Κι αυτό το μήνυμα δεν μπόρεσαν να κρύψουν ή να αποσιωπήσουν - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μερικών - τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Να πώς αντιμετώπισε ο χτεσινός Τύπος τη συγκέντρωση:

"Επιθετική απάντηση από το ΚΚΕ" είναι ο τίτλος της "Ελευθεροτυπίας",η οποία σε ένα εκτενές ρεπορτάζ αναφέρει πως "απάντηση σε όσες πολιτικές δυνάμεις και ορισμένους παρατρεχάμενούς τους κατηγορούν το ΚΚΕ ότι αρνείται τη συνεργασία για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα, έδωσε χθες η Αλέκα Παπαρήγα στην πρώτη συγκέντρωση του κόμματός της στην Αθήνα".

Από εκεί και πέρα...

Με τίτλο "Περιχαράκωση Παπαρήγα για εθνικά και παιδεία" η "Αυγή" εκτίμησε πως "στη γραμμή "έξι κόμματα, δύο πολιτικές" και στα εθνικά θέματα κινήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη χθεσινή ομιλία της στο Πεδίον του Αρεως". Κουβέντα βέβαια για τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση. Ο συντάκτης "κόβοντας και ράβοντας" επιχειρεί να διατηρήσει τα γνωστά κλισέ περί "περιχαράκωσης", αν και τα αποσπάσματα της ομιλίας που επιλεκτικά αναφέρει τον διαψεύδουν.

Τα "Νέα" έχουν τίτλο "ΚΚΕ: Οχι στις συνεργασίες". Ο συντάκτης ισχυρίζεται πως η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ "έκανε επίδειξη ισχύος" και συνεχίζει: "επιβεβαίωσε την αντίθεση του Περισσού σε οποιαδήποτε συνεργασία με άλλο πολιτικό χώρο". Φυσικά δε λείπουν οι "σάλτσες" πως "οι επευφημίες από τους συγκεντρωμένους" ερμηνεύτηκαν "ως επιδοκιμασία της απόφασής της να αποκλείσει από την ΚΕ τα "μετριοπαθή" στελέχη". Κι αφού τα "ΝΕΑ" επιχειρούν να πείσουν τον αναγνώστη τους για την "άρνηση των συμμαχιών" από το ΚΚΕ, στο τέλος αναφέρονται στην πρόταση του ΚΚΕ για δημιουργία αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, δηλαδή της πρότασης... συμμαχιών που απευθύνει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους.

Από κοντά και το "Εθνος",του οποίου ο συντάκτης το μόνο που "είδε" από τη "μεγάλη - για τα δεδομένα του ΚΚΕ - συγκέντρωση" ήταν: "σαφέστατο μήνυμα - αυτή τη φορά όμως από θέση ισχύος - έστειλε στους εσωκομματικούς της αντιπάλους η Α. Παπαρήγα αναφερόμενη στο θέμα των πολιτικών συνεργασιών και συμμαχιών του ΚΚΕ".

Ο Αδέσμευτος Τύπος" κάπου στα ψιλά αναφέρει πως η Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε την "κατηγορηματική αντίθεση στο πρόγραμμα των εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων". Το ίδιο και η "Νίκη" που ισχυρίζεται πως "στην εξωτερική πολιτική εστίασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τη χτεσινή της ομιλία". Σε ανάλογο ύφος και ο "Λόγος",που "αντιλήφθηκε" πως η Αλ. Παπαρήγα εξαπέλυσε "οξύτατη επίθεση εναντίον όλων συλλήβδην των πολιτικών κομμάτων, κατηγορώντας τα για "δουλοπρέπεια και υποτέλεια" έναντι των "συμμάχων" με τη δικαιολογία της διασφάλισης των ελληνικών συμφερόντων, την ώρα που η πραγματικότητα αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο"! (σ.σ. μήπως άραγε εκτιμά ότι η υποτέλεια εξασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα;)!! Αλλά και ο συντάκτης της "Αυριανής" ισχυρίζεται πως "η Α. Παπαρήγα αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο της ομιλίας της στα εθνικά θέματα", ωστόσο είναι και ο μόνος που, "καταμετρώντας" τη συγκέντρωση, "ανακάλυψε" ότι στο Πεδίον του Αρεως "ήταν τρεις κι ο κούκος". Μια απλή ματιά στις τηλεοπτικές καλύψεις αποδεικνύει το ψέμα και την εμπάθεια της "Αυριανής". Ξέρουν βέβαια πως γίνονται καταγέλαστοι, είναι όμως υποχρεωμένοι να στηρίξουν το έργο που ανέλαβαν: να "αποδείξουν" πως η δήθεν "μικρή προσέλευση" "αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα γραφής των αποτελεσμάτων που έχει ο απομονωτισμός που επέλεξε η σημερινή ηγεσία του Περισσού".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ