Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ

Στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 8.30 το βράδυ, με ομιλητή τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη

Στα κόκκινα ντύνεται από σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να υποδεχτεί τους χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, τους εργάτες, τους αγρότες, το λαό της Θεσσαλονίκης, τον κάθε προοδευτικά σκεπτόμενο άνθρωπο, που ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΚΟΘ θα πάρει μέρος στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Χαρίλαο Φλωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αύριο Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ, ο λαός της Θεσσαλονίκης αναμένεται να στείλει ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούν τα κόμματα της συναίνεσης και της υποταγής, οδηγώντας τους εργαζόμενους, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα στην απόγνωση, την εξαθλίωση και τη μιζέρια. Μέσα από την αυριανή συγκέντρωση, η ΚΟΘ κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στο άνοιγμα που προγραμματίζει προς το λαό, για την εκλαϊκευση των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου, των θέσεων και των προτάσεων του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση και την προοπτική, το Σοσιαλισμό. Η επιτυχία της συγκέντρωσης θα αποτελέσει και ένα πρώτο δείγμα των δυνατοτήτων που έχει το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη να προχωρήσει δυναμικά για τη δημιουργία των προϋποθέσεων, με στόχο τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης.

Τα μηνύματα επιτρέπουν αισιόδοξες προβλέψεις. Οπως δηλώνει στο "Ρ" η γραμματέας της Αχτίδας Αμπελοκήπων Δέσποινα Αγτσίδου,"θετική είναι αντιμετώπιση από τον κόσμο. Φαίνεται ότι τελικά θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Κόμματός μας και θα συμμετέχει στη συγκέντρωση. Οι Οργανώσεις της Αχτίδας, τα κομματικά μέλη συνεχίζουμε καθημερινά τις εξορμήσεις με το έντυπο υλικό και τις αφισοκολλήσεις. Μέχρι τώρα εισπράττουμε την αποδοχή του κόσμου". Για το τι χρειάζεται ώστε να έχει επιτυχία η συγκέντρωση, η Δ. Αγτσίδου δηλώνει: "Πρέπει μέχρι την Πέμπτη ασταμάτητα να ενημερώνουμε τον κόσμο και να κάνουμε συζήτηση άτομο το άτομο. Μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Και μόνο τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα πετύχει".

Πάντως οι Οργανώσεις του νομού προετοιμάζονται να κατέβουν συγκροτημένα στη συγκέντρωση και ήδη έχουν προγραμματίσει προσυγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί να γίνουν στην πλατεία Βαρδαρίου, στην πλατεία Συντριβανίου και στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Οργανώσεις της Υπαίθρου έχουν κλείσει λεωφορεία για τη μεταφορά των πολιτών που θέλουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ