Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΓΚΑΔΑΣ
Κινδυνεύει να γίνει "νεκρή" περιοχή...

Αυτό τόνισε ο έπαρχος Λαγκαδά στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Γ. Κατσαρό, που επισκέφτηκε την περιοχή

Τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής Λαγκαδά συζήτησαν χτες - στο επαρχείο της πόλης - αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον βουλευτή Γ. Κατσαρό και τον γραμματέα της ΚΟΘ Θ. Κωνσταντινίδη,με τον Επαρχο Λαγκαδά, Τρ. Μαργαρίτη.

"Η επιβίωση της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά κινδυνεύει", τόνισε ο Τρ. Μαργαρίτης στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Ο έπαρχος στη συζήτηση που ακολούθησε ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη λίμνη και στις βιομηχανίες, όπου φαίνονται οι υψηλές τιμές του ΡΗ και η έλλειψη αδειών λειτουργίας πολλών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις του Επαρχείου για την ανάσχεση της υποβάθμισης της λίμνης. Ο Τρ. Μαργαρίτης μίλησε για τη ραγδαία υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για την πλήρη ασυδοσία που επικρατεί από τις βιομηχανίες, οι οποίες "στεγνώνουν" και μολύνουν τη λίμνη της Κορώνειας. Κι ενώ ο βιότοπος πεθαίνει, 4.000 γεωτρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητα, μεγαλοκαταπατητές καλλιεργούν τη γη και τα αστικά λύματα της πόλης του Λαγκαδά ρίχνονται ανεπεξέργαστα στη λίμνη, γιατί το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν εγκρίνει τη λειτουργία του βιολογικού σταθμού!

Ο Τρ. Μαργαρίτης είπε στον Γ. Κατσαρό ότι οι 27 υπηρεσίες που προβλέπει ο Οργανισμός να λειτουργήσουν στον Λαγκαδά, παραμένουν ακόμα στα χαρτιά και πρόσθεσε πως επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί "Αναπτυξιακό Συνέδριο" που θα χαράξει ένα μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο έπαρχος Λαγκαδά τόνισε ότι "άνοιξε ένας καλύτερος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ΚΚΕ και Επαρχείου", ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Κατσαρός, τόνισε: "Παρακολουθούμε από κοντά τα προβλήματα του Λαγκαδά, ωστόσο είναι διαφορετικά να σε ενημερώνει γι' αυτά ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος. Θεωρούμε ότι η ουσιαστική ενημέρωση που έγινε θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να προβάλλουμε τα αιτήματα του λαού του Λαγκαδά και να πιέσουμε για λύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ