Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τον σέρνουν πάλι σε δίκη...

Η "Ιθάκη" τον αγκάλιασε, η Οδύσσειά του, όμως, συνεχίζεται. Ο Γιώργος Περγαμηνός,που τελείωσε το πρόγραμμα της Θεραπευτικής Κοινότητας "Ιθάκη" και σήμερα είναι μέλος του θεραπευτικού προσωπικού της κοινότητας, δικάζεται σήμερα στις 9 πμ στο δικαστήριο του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για νομικές εκκρεμότητες, που ανατρέχουν στο παρελθόν του, την περίοδο της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά (1989 - '90).

Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 7,5 χρόνια φυλάκισης και είχε διακοπεί η έκτιση της ποινής του προκειμένου να εξεταστεί στο Πενταμελές Εφετείο, αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (2331/95, άρθρο 21, παράγραφος 1ε), αν κάποιος ολοκλήρωσε με επιτυχία το εγκεκριμένο κατά νόμο θεραπευτικό πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης και καταδικαστεί για εγκλήματα που έχουν σχέση με το πάθος της τοξικομανίας και τα οποία τελέστηκαν πριν την εισαγωγή του στο θεραπευτικό πρόγραμμα, η εκτέλεση της ποινής αναστέλλεται υποχρεωτικά για ορισμένο χρονικό διάστημα, υπό τους οριζόμενους από το δικαστήριο όρους, που πρέπει να σχετίζονται με τη διαπίστωση της διατήρησης της απεξάρτησης.

Το ΚΕΘΕΑ ευελπιστεί ότι το δικαστήριο θα αναγνωρίσει την προσπάθεια που έχει κάνει ο Γ. Περγαμηνός για την απεξάρτησή του από το πρόβλημα των ναρκωτικών και την κοινωνική του πλέον προσφορά σε συνανθρώπους του που εμπλέκονται με το πρόβλημα της εξάρτησης και θα δώσει τέλος στη δικαστική ταλαιπωρία του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ