Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιατί "τσακώνονται";

Γιατί "τσακώνονται" τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματός τους; Γιατί γέμισαν οι εφημερίδες με συνεντεύξεις πρωτοκλασάτων του κυβερνώντος κόμματος, άλλοι από τους οποίους τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη κι άλλοι κατά; Τι και ποιοι κρύβονται πίσω από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι και "ζυμώνονται" στην κοινή γνώμη;

Ερωτήματα που για να απαντηθούν χρειάζεται να ψάξει κανείς στη "σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού". Να λάβει υπόψη του τις κρυφές και φανερές επιδιώξεις του "ξένου παράγοντα", που ενδιαφέρεται σφόδρα για τη σταθεροποίηση και συνάμα την ευλυγισία του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας και την καλύτερη αξιοποίηση του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης. Να συνεκτιμήσει τις παρεμβάσεις της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας, που θέλει να ελέγχει και να κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις, να έχει σε κατάλληλες θέσεις τους ανθρώπους της, προκειμένου να εξυπηρετούνται, με τον καλύτερο τρόπο, τα συμφέροντά της.

Λιγότερο πρέπει να λάβει υπόψη του τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, βεβαίως, υπάρχουν και έχουν κι αυτές τη σημασία τους.

Κι αυτό διότι έχει γίνει πλέον συνείδηση στον κόσμο πως καμία ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος - από απόψεως πολιτικής κατεύθυνσης και πρακτικής - και τίποτα δεν πρόκειται ν' αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση - σε ό,τι αφορά στα λαϊκά αιτήματα και συμφέροντα - αν αναλάβει π. χ. την προεδρία του ο Ακης αντί του Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ