Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Σήμερα η συζήτηση για την ονομαστικοποίηση

Σήμερα θα συζητηθούν στο Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι προσφυγές των 39 εταιριών Η Τάξης και του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών, που ζητούν την αναστολή του Προεδρικού Διατάγματος για την ονομαστικοποίηση των μετοχών των ανωνύμων εταιριών, ενώ η κύρια προσφυγή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 25 Οκτώβρη 1996.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Β. Μποτόπουλος, λόγω μείζονος σημασίας παρέπεμψε τις αιτήσεις αναστολής κατά του Προεδρικού Διατάγματος 82/96 για την ονομαστικοποίηση των μετοχών από το Δ Τμήμα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Κατά τη σημερινή συζήτηση αναστολής εισηγητής θα είναι ο Χ. Γεράρης.

Στο μεταξύ, χτες κατέθεσε και η εταιρία "Ιντρασόφτ" ΑΕ τέσσερις αιτήσεις αναστολών και τέσσερις κύριες προσφυγές για το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θ' αρχίσει να ισχύει από την προσεχή Πέμπτη.

O Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών Η Τάξης και οι 39 εταιρίες υποστηρίζουν στις προσφυγές τους ότι με το επίμαχο Προεδρικό διάταγμα για την ονομαστικοποίηση των μετοχών "πλήττονται καιρίως". Οι προσφεύγουσες εταιρίες ισχυρίζονται ότι οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες με τα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος, καθώς και με τη συνθήκη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, επειδή οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος εφαρμόζονται μόνο για τις ελληνικές ανώνυμες και έτσι δημιουργείται εύνοια στις αλλοδαπές εταιρίες.

Παράλληλα, η εταιρία "Ιντρασόφτ" στις αιτήσεις προσφυγών και αναστολών υποστηρίζει τα ίδια επιχειρήματα με τις άλλες 39 τεχνικές εταιρίες. Η "Ιντρασόφτ" έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε τέσσερις διαγωνισμούς της ΔΕΗ, όπου ο καθένας υπερβαίνει το ποσό του ενός δισ. δραχμών. Το ποσό αυτό είναι απαραίτητο όριο για την ονομαστικοποίηση των μετοχών των κατασκευαστικών εταιριών προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ