Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεκροί δύο οικοδόμοι

Εναν ακόμη νεκρό οικοδόμο θρηνεί η Ζάκυνθος. Ο άτυχος Κορτές Ριβιέρα Μανουέλ,καθώς εργαζόταν σε έργο του Λιμενικού Ταμείου την Τρίτη 23 Απρίλη, έπεσε από σκάλα ύψους τεσσάρων περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. "Ο υπεύθυνος του Λιμενικού Ταμείου - όπως καταγγέλλουν σε ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το Σωματείο Οικοδόμων Ζακύνθου - δεν ενημέρωσε την Επιθεώρηση Εργασίας, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τα πραγματικά αίτια του ατυχήματος".

Το ΕΚΖ και το Σωματείο Οικοδόμων καταγγέλλουν, ακόμα, την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου του νησιού, για τη μη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, για τα προβλήματα στελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας και λειτουργίας τεχνικής επιθεώρησης, κι αυτό παρά, όπως τονίζουν, "τις επανειλημμένες ενέργειές μας και προσπάθειες να συζητηθούν τα θέματα". Επίσης, καταγγέλλουν την κυβερνητική αδιαφορία και τον υπουργό Εργασίας, που "αρνούνται να πάρουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας των εργαζομένων".

  • Ο 57χρονος οικοδόμος Κώστας Αποστολίδης από την Κοινότητα Πέντε Πηγαδιών Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, χτες στη 1.30 μ.μ. στο χωριό Βασιλούδη, στην προσπάθειά του να αποκολλήσει την τσιμεντόπλακα εξώστη της παλιάς μονοκατοικίας του Αντώνη Καλαϊτζή, καταπλακώθηκε από αυτή και τραυματίστηκε θανάσιμα μπροστά στα μάτια των δύο γαμπρών του, με τους οποίους είχε αναλάβει το έργο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ