Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μακριά από τις ανάγκες το νομοσχέδιο

Αποσπασματικό χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το σωφρονιστικό σύστημα, η συζήτηση του οποίου άρχισε χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. "Το νομοσχέδιο αυτό, είπε, δεν είναι το πρώτο, αλλά το πέμπτο που φέρνει αυτή η κυβέρνηση. Είναι συνέχεια των προηγουμένων και εντάσσεται στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης. Μ' αυτά τα κριτήρια εμείς κρίνουμε το νομοσχέδιο".

Στη συνέχεια ο Αντ. Σκυλλάκος αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις του νομοσχεδίου. Σχετικά με τη διάταξη που προβλέπει τη μείωση των ποινών για κακουργήματα, αλλά και αυτή που προβλέπει την απέλαση αλλοδαπών για εγκληματικές πράξεις, υπογράμμισε ότι είναι επικίνδυνες. "Οι αλλοδαποί αυτοί, είπε, θα απελαύνονται, δε θα τιμωρούνται για τα αδικήματα που διαπράττουν και θα ξαναεπιστρέφουν στη χώρα μας για να συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους". Ακόμη, ανάμεσα στα άλλα ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις διατάξεις που αφορούν τους ναρκομανείς, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει η υποδομή στις φυλακές για την απεξάρτησή τους από τα ναρκωτικά, κάτι που το συζητούμενο νομοσχέδιο ούτε καν αντιμετωπίζει. Καταλήγοντας ο Αντ. Σκυλλάκος αφού είπε πως το ΚΚΕ δεν μπορεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, σημείωσε την ανάγκη συνολικής αναμόρφωσης του σωφρονιστικού συστήματος και κάλεσε την κυβέρνηση να διαθέσει γι' αυτό το σκοπό τους απαιτούμενους πόρους.

Κατά του νομοσχεδίου τοποθετήθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι της ΝΔ Α. Φούσσας και της Πολιτικής Ανοιξης Αναστ. Νικόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το αποσπασματικό, πρόχειρο, αναποτελεσματικό και κακό. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λ. Τζανής. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί, που έχουν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους στην κοινοβουλευτική επιτροπή αρμόδιοι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδραστική η κατεύθυνση του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα(2014-06-20 00:00:00.0)
Αποσπασματικό μέτρο με επικοινωνιακές επιδιώξεις(2008-11-06 00:00:00.0)
Αντιδημοκρατικές και υποκριτικές διατάξεις(2003-11-12 00:00:00.0)
Απαγορεύεται η κρυφή κάμερα(2002-11-23 00:00:00.0)
Επικίνδυνες διατάξεις κατά «ενοχλητικών» κομμάτων(2002-04-24 00:00:00.0)
Διατάξεις που βοηθούν την προώθηση του «τρομονόμου»(2001-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ