Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχέσεις ... ανταποδοτικότητας

"Πολλά θετικά" βρίσκει ο "ΣΥΝ" στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων κι ας είναι διά γυμνού οφθαλμού ορατή η επιδίωξη για ασφυκτικότερο έλεγχο του πολιτικού συστήματος από την άρχουσα τάξη.

Ο εκπρόσωπος του "ΣΥΝ", στη σχετική διακομματική επιτροπή, ο Π. Κουναλάκης, που έκανε και την προαναφερόμενη εκτίμηση, δε διευκρίνισε αν το "πολλά θετικά" αφορά την αναμονή για ειδικά οφέλη προς το "ΣΥΝ", αλλά αυτό μάλλον δεν είναι το κύριο, καθώς έχει προϋπάρξει η πολυποίκιλη πολιτική ενίσχυση του "ΣΥΝ" από τις δυνάμεις της "κεντροαριστεράς".

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί, τώρα, είναι η ανταποδοτική σχέση που εκφράστηκε χτες. Οταν εκτός από την εκτίμηση για τα "πολλά θετικά" που περιέχει το νομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος του "ΣΥΝ" αισθάνθηκε την ανάγκη μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής να αφιερώσει τη μισή, σχεδόν, δήλωσή του στα σημεία που διαφωνεί με το ΚΚΕ.

Είπε, λοιπόν, χοντρά χοντρά, ότι καλώς θα απαγορευτούν οι αφίσες και ότι επίσης καλώς θα ανατεθεί ο έλεγχος των κομμάτων σε εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες. Το ωραίο είναι πως την ανάγκη για μια τέτοια τοποθέτηση δεν την ένιωσε ούτε καν ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος απλά σιώπησε. Κατανοητό, για το καθάρισμα της μπουγάδας βρίσκεται πάντα ένας ...παραγιός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ