Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πες μου τους φίλους σου...

Ο τρόπος με τον οποίο τα διάφορα ΜΜΕ στηρίζουν τον Κ. Σημίτη είναι τόσο εμφανής που η... "αντικειμενικότητά" τους έχει γίνει πια ανέκδοτο στους δημοσιογραφικούς χώρους. Ομως, βραβείο για το ρόλο... Γραφείου Τύπου του Κ. Σημίτη δικαιούται η "Αυριανή".

Η εν λόγω φυλλάδα από την ημέρα της εκλογής του νέου πρωθυπουργού έχει ξεσαλώσει υπέρ του... "εκσυγχρονισμού". Δεν υπάρχει εσωκομματικός ή μη αντίπαλος του Σημίτη που δεν τον έχει περάσει γενεές δεκατέσσερις. Δεν υπάρχει μέτρο ή σκέψη της κυβέρνησης που να μην εμφανίζει ως "σωτηρία" για τον τόπο. Χτες η φυλλάδα ανέλαβε να αποκρυπτογραφήσει στα... ελληνικά το μήνυμα των ιταλικών εκλογών: "Εκλογική συνεργασία Σημίτη - Αριστεράς" κραυγάζει από την πρώτη της σελίδα. Ετσι εξυπηρετούνται τα "κεντροαριστερά" φληναφήματα του πρωθυπουργού και η φυλλάδα ξέρει καλά το ρόλο του προπαγανδιστή της απάτης και της αυταπάτης.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο Κουρής γνωστός εμποράκος είναι. Γνωστός και ο ρόλος του και η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ, γνωστός και ο πληρωμένος ρόλος του σαν προβοκάτορας κατά της Αριστεράς. Ομως και ο Κ. Σημίτης και τα επιτελεία του; Πώς αισθάνονται που το "νέο" ύφος και ήθος τους λιβανίζονται καθημερινώς από το συγκρότημα του Ταύρου; Δε χρειάζεται να απαντήσουν. Εχει απαντήσει η λαϊκή παροιμία: "Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ