Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολες οι γενιές

Χτες το πρωί οι αίθουσες του σχολείου του ΤΕΛ και ΤΕΣ της κωμόπολης Σοφάδων Καρδίτσας ήταν αδειανές. Το προαύλιο του σχολείου μεταφέρθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Οι φωνές των μαθητών γέμισαν ζωντάνια το μπλόκο στη "Βιοκαρπέτ".

Περίπου 200 μαθητές από τα δύο σχολεία, βρέθηκαν δίπλα στους αγρότες, βρέθηκαν δίπλα στους γονείς τους, στα αδέλφια τους, στους συγχωριανούς τους. Γέμισαν το μπλόκο της "Βιοκαρπέτ" και πρόσφεραν λίγες σακούλες με τρόφιμα στους αγρότες. Χωρίς όμως να το καταλάβουν, πρόσφεραν και το σημαντικότερο αγαθό αυτή τη στιγμή στην ξεσηκωμένη αγροτιά: Κουράγιο για τη συνέχεια του αγώνα. Μοιράστηκαν μαζί τους την αγωνία τους για το αβέβαιο μέλλον, δήλωσαν το δικό τους "παρών", τους έστειλαν το μήνυμα ότι σ' αυτή τη μάχη δεν είναι μόνοι τους.

Ο Βάιος Αδαμόπουλος,πρόεδρος του 15μελούς του ΤΕΛ, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει το δράμα που βιώνουν οι αγρότες και να επιλύσει τα δίκαια αιτήματά τους".

Πράγματι σ' αυτή την 7ήμερη πάλη οι αγρότες δεν ένιωσαν ούτε για μια στιγμή μόνοι. Δεν πέρασαν ούτε πέντε λεπτά από την ώρα που οι μαθητές αποχώρησαν από το μπλόκο και οι φωνές τους καλύφθηκαν από τις φωνές μιας άλλης γενιάς. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης πήγαν και στα τρία μεγάλα μπλόκα της εθνικής οδού για να μοιράσουν μερικά πακέτα τσιγάρα στους αγρότες, για να τους συμπαρασταθούν. Το κλιμάκιο της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας της ΠΕΑΕΑ με ανακοίνωσή του, που διαβάστηκε στα μπλόκα των αγροτών, δήλωσε τη συμπαράστασή του σε τούτον τον υπέροχο, ιερό και δίκαιο αγώνα που κάνει η αγροτιά. Οι μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ μέσα από τη δική τους εμπειρία, έστειλαν και το δικό τους μήνυμα στους αγρότες: "Ενότητα και ομοψυχία μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα. Μην κάνετε βήμα πίσω".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ