Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλοιός αλληλεγγύης

Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες για το σπάσιμο της εξέγερσης των αγροτών, μέσα και από τη συκοφάντηση του αγώνα τους, τόσο η κατάσταση στα μπλόκα, όσο και οι αυξανόμενες δηλώσεις έκφρασης συμπαράστασης, από φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, δείχνουν πως οι προσπάθειες αυτές πέφτουν στο κενό.

Στο μακρύ κατάλογο των δηλώσεων συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, έρχονται να προστεθούν και οι παρακάτω: Της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας,που το Σάββατο στις 8.30 το πρωί ξεκινά με πούλμαν από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων για τα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σήμερα Πέμπτη, στα τηλέφωνα: 99.51.985 από 10 π.μ. - 1μ.μ. και 36.29.460 / 36.18.951 από 6 - 8 μ.μ.

Του Συντονιστικού Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων,που επίσης το Σάββατο θα ξεκινήσει με πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος για τα μπλόκα των αγροτών στη Λάρισα.Κοντά στους αγρότες της Θεσσαλίας θα βρεθούν την ερχόμενη Κυριακή εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες, αποφάσισε να στείλει και η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών,μετά από την παρέμβαση - πρόταση του Ν. Καραντηνού, μέλος του προεδρείου της Ενωσης.

Το συμβολικό ποσό των 5.000 δρχ. προσφέρει στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Ηλείων Αγροτών στο μπλόκο της Κρέσταινας, η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Αμαλιάδας".

Τη συμπαράστασή της δηλώνει και η Επιτροπή Καλλιεργητών Θερμοκηπίων Κουντούρας Χανίων,η οποία καλεί τις Διοικήσεις των συνεταιριστικών οργανώσεων και τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων όλης της Κρήτης να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Μηνύματα συμπαράστασης στέλνουν ακόμα: Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων,η "Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών και Συνεργαζόμενων" (ΑΠΕΛΣ), το 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας,η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων Καβάλας,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών,οι Ομάδες Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας (μέλη της ΟΓΕ), η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων,ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Εμπορίου,η ΠΕΑΕΑ,η Επιτροπή Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ και το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ.Επίσης, ο Δήμος Ταύρου,ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου,η Πανηλειακή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,το Σωματείο Εργαζομένων στην "Ιντεάλ Στάνταρντ",το Σωματείο Εργαζομένων Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ