Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δίνουν το χρώμα

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν μπορούσαν να μείνουν έξω από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό που άρχισε χτες στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής. Χρωμάτισαν - έτσι ή αλλιώς - τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, αφήνοντας έτσι γεύση από το "βάρος" που θα κρατήσουν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος επισήμανε ότι ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας εθνικής, πατριωτικής και στρατηγικής σημασίας, καθώς η πολιτική της ΕΕ κατέστρεψε ολοσχερώς την πάλαι ποτέ πανίσχυρη αγροτική οικονομία της χώρας και μάλιστα με την ανοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σημείωσε επίσης ότι αντί η σημερινή κυβέρνηση να δει την πραγματικότητα και να πάρει κάποια μέτρα σωτηρίας, επιμένει στο "μονόδρομο" του Μάαστριχτ, επιμένει να συκοφαντεί τους αγρότες και το κίνημά τους (με τα περί δήθεν "υποκίνησης των κινητοποιήσεων"), επιμένει στη λογική της στρουθοκαμήλου και επιμένει να μειώνει τα κονδύλια για την αγροτική οικονομία, όπως δείχνει και ο προϋπολογισμός για το 1997.

Για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Ζαφειρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σημαντικά περιθώρια παροχών προς τους αγρότες, αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να γίνει εξαίρεση για τους τόκους υπερημερίας με παράλληλη ρύθμιση των χρεών στην Αγροτική Τράπεζα, που ανέρχονται σε εκατοντάδες δισ. δρχ.

Ο εισηγητής του ΔΗΚΚΙ Τ. Ιντζές, επισήμανε τέλος ότι το κλείσιμο των εθνικών δρόμων από τους αγρότες και οι απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων είναι τα πρώτα κρούσματα των κοινωνικών αντιδράσεων που θα επεκταθούν το 1997.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ