Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ομορφος κόσμος, ηθικός!

Συνεχίζεται η δίκη Νηστικάκη

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας άρχισε χτες η δίκη του πρώην δεύτερου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχ. Νηστικάκη για την υπόθεση εμπορίας όπλων, στην οποία είναι επίσης κατηγορούμενοι ο Γ. Αλεξάκης και ο Παλαιστίνιος Ελ Αλί Μοχάμεντ. Ο Μιχ. Νηστικάκης κατηγορείται για έκδοση τριών ψευδών βεβαιώσεων και προπαρασκευαστικές πράξεις στην εμπορία των όπλων, που έκανε ο Γ. Αλεξάκης. Ειδικότερα, φέρεται ότι είχε εφοδιάσει τον Αλεξάκη με ψευδή έγγραφα, που βεβαίωναν ότι νόμιμα κατείχε άδεια οπλοφορίας και ότι ήταν συνεργάτης της αστυνομίας. Με ανάλογο έγγραφο εμφάνιζε τον καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών Παλαιστίνιο σαν πληροφοριοδότη των αστυνομικών αρχών.

Ο Γ. Αλεξάκης αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της απόπειρας απάτης εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, που σχετίζεται με την είσπραξη χρημάτων από τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Απολογούμενος ο Μιχ. Νηστικάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται στην προσπάθειά του να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. "Εχω τη συνείδησή μου ήσυχη, γιατί έπραξα το καθήκον μου", κατέληξε. Σήμερα αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ