Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οπου υπάρχει καπνός...

Καταπατητές δημόσιων εκτάσεων που λυμαίνονται παράνομα δημόσιες εκτάσεις εκατέρωθεν του εθνικού οδικού δικτύου χτίζοντας σ' αυτές σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία και εστιατόρια, υποστήριξε ότι κρύβονται πίσω από τα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για οικονομικά σκάνδαλα ο πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), Δ. Κύρκος.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι όλοι αυτοί έχουν καταλάβει και εκμεταλλεύονται εκτάσεις που αξίζουν εκατοντάδες δισ. δρχ., οι οποίες έχουν απαλλοτριωθεί από το δημόσιο, και ότι ξεσηκώθηκε η συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του μόλις άρχισε διαδικασία αποβολής τους ή είσπραξης ενοικίων από το ΤΕΟ. Τέτοιες περιπτώσεις καταπατήσεων υπάρχουν, εκτός από την Αττική, στη Ρόδο, στην Κορινθία, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Κρήτη κ.α. Από τα ενοίκια που θα επιβάλει το ΤΕΟ - είπε ο πρόεδρός του - υπολογίζεται ότι το δημόσιο θα εξασφαλίσει 10 δισ. δρχ. το χρόνο.

Ο Δ. Κύρκος είπε ότι θα υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην εφημερίδα "Αυριανή" που δημοσίευσε τις καταγγελίες σε βάρος του, ενώ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του πριν λήξει η θητεία του.

Παρ' όλα αυτά, όμως, ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Χρ. Βερελής, άφηνε χτες να εννοηθεί ότι δρομολογεί ήδη την αντικατάσταση της διοίκησης του ΤΕΟ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ