Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Κούφια λόγια οι εξαγγελίες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Κάλεσμα προς όλα τα μέλη του Κόμματος στην περιοχή να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πλημμυροπαθών, απηύθυνε το ΚΚΕ. Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος καταγγέλλονται, επίσης, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα εξαγγελίες τους για ανάπτυξη της περιοχής αποδείχτηκαν "κούφια λόγια".

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: "Οι τελευταίες πλημμύρες στο Νομό Ξάνθης που είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών και την πρόκληση τεράστιων υλικών ζημιών, αφήνουν έκθετη τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αποδείχνουν τι κούφια λόγια είναι οι εξαγγελίες τους για ανάπτυξη των παραμεθόριων περιοχών.

Τα έργα προστασίας, οι μηχανισμοί και τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες αποδείχτηκαν ανεπαρκή. Μια μέρα μετά τις πλημμύρες ο Νομός Ξάνθης παραμένει στο έλεος των φυσικών φαινομένων. Χωριά ολόκληρα απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.

Εκείνο που επιβάλλεται είναι η άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης και σε συνέχεια η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων και η έγκαιρη αποκατάσταση και ενίσχυση των έργων υποδομής (αναχώματα, δρόμοι, γέφυρες, δίκτυα αποχέτευσης κ. ά.)

Η πείρα από παρόμοιες περιπτώσεις σ' άλλες περιοχές της χώρας δεν αφήνει περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες. Μόνο ο ενωμένος αγώνας των κατοίκων και των μαζικών φορέων του Νομού Ξάνθης μπορεί να οδηγήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι πλημμύρες. Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπάθειά του στους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Νομού Ξάνθης. Καλεί όλους τους κομμουνιστές και κομμουνίστριες της περιοχής να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να συνδράμουν τους πληγέντες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ