Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Κλείνει αύριο η χωματερή

Ούτε χτες παραδόθηκε η μελέτη για τη χωροθέτηση των νέων ΟΕΔΑ

Σε νέο κύκλο περιπετειών μπαίνει και πάλι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική καθώς ούτε χτες παραδόθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, η μελέτη του Πανεπιστημίου Θράκης, για τη χωροθέτηση των δύο Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στην Ανατολική Αττική, στον νομάρχη Δ. Φράγκο.Στο μεταξύ κλείνει αύριο και για 24 ώρες η χωματερή των Ανω Λιοσίων, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Το ΔΣ θα ξανασυνεδριάσει την ίδια μέρα για να εξετάσει και πάλι το θέμα και να αποφασίσει. Σε περίπτωση που μέχρι εκείνη την ημέρα δεν έχουν γίνει οι χωροθετήσεις, το ΔΣ έχει δηλώσει ότι θα αποφασίσει το επ' αόριστον κλείσιμο της χωματερής.

Η χτεσινή προγραμματισμένη παράδοση της μελέτης αναβλήθηκε για μία ακόμα φορά, καθώς ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας καθηγητής Παναγιώτης Παπακυριακόπουλος έφυγε μαζί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη για την Ξάνθη. Να σημειώσουμε ότι η μελέτη έπρεπε να είχε παραδοθεί σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση στις 30 Σεπτέμβρη. Μέχρι σήμερα όμως έχουν αλλάξει πολλές ημερομηνίες παράδοσής της.

Οπως πάντως έχει γίνει γνωστό, σύμφωνα με τη μελέτη, οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που πληρούν τις περισσότερες προϋποθέσεις για να δεχτούν ΟΕΔΑ είναι στη Βορειοανατολική Αττική μεταξύ Βαρνάβα και Γραμματικού και στη Νοτιοανατολική μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου. Οι περιοχές δηλαδή που υπήρχαν και στην πρώτη μελέτη του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ