Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανυπεράσπιστοι και ανασφάλιστοι εκατοντάδες δημοσιογράφοι

Το πρόβλημα έφερε με Ερώτησή του το ΚΚΕ στη Βουλή

Δέσμια στους μεγαλοκαναλάρχες η κυβέρνηση, αφήνει ανυπεράσπιστους στα χέρια τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που υποχρεώνονται να εργάζονται ανασφάλιστοι - και πολλές φορές απλήρωτοι - στα μεγάλα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις διάφορων υπουργών ότι οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται σε μη κρατικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς θα ενταχθούν στο Ταμείο Συντάξεως Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ), χτες ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Φαρμάκης,απαντώντας στη Βουλή σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου,αναγνώρισε μεν ότι το σχετικό αίτημα είναι δίκαιο, επικαλέστηκε όμως μία σειρά δικαιολογιών για να το απορρίψει. Το κυριότερο "επιχείρημα" του υφυπουργού ήταν ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι! Ετσι, με τη στάση της η κυβέρνηση, ενώ αδιαφορεί για μια σειρά ανθρώπων που αγωνίζονται για τη συλλογή των ειδήσεων, αφήνει ανοιχτό το δρόμο στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ να τους εκμεταλλεύονται με αισχρό τρόπο και μαζί με τους λίγους "ιλουστρασιόν" και αδρά αμειβόμενους "μεγαλοδημοσιογράφους" που διαμορφώνουν ειδήσεις, να ποδηγετούν την κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

"Ενας αριθμός εργαζομένων στα ΜΜΕ, αυτοί που κάνουν τη "λάντζα", (δε μιλώ για τους "ιλουστρασιόν" δημοσιογράφους, τα μεγάλα ονόματα των εκατομμυρίων, ούτε για τα διαπλεκόμενα, εκείνη την ομάδα δηλαδή που είναι το στρατηγείο και διαμορφώνει - δεν κυνηγά - την είδηση), που δουλεύουν σαν το μυρμήγκι, που δεν πληρώνεται κιόλας, είναι ανασφάλιστοι", τόνισε ο Μήτσος Κωστόπουλος, προσθέτοντας ότι οι εργοδότες δεν τους ασφαλίζουν γιατί είναι δαπανηρό, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φοβούνται ενδεχομένως να κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες, αλλά η κυβέρνηση τι κάνει; Κοιτάζει αν εφαρμόζονται οι νόμοι;

"Στα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπάρχουν εργαζόμενοι - αυτοί που στην ουσία κάνουν τον "χαμάλη" και είναι ανασφάλιστοι. Οι ελεγκτικές επιτροπές πρέπει να παρέμβουν. Δεν μπορούμε να αφήνουμε αυτό τον κόσμο κάτω από το φόβο του εκβιασμού, των απειλών, απροστάτευτο", υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με... μάνατζερ τον Στρατούλη;(2000-10-27 00:00:00.0)
Η... είδηση(2000-10-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-11-16 00:00:00.0)
Ερχεται λαίλαπα για τους εργαζόμενους του χώρου(1996-07-19 00:00:00.0)
Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες...(1995-03-31 00:00:00.0)
Περιοδείες βουλευτών(1995-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ