Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι στο πόδι

Από άκρου σε άκρο σε όλη τη χώρα οι φίλοι της ειρήνης βρίσκονται στο πόδι ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα με τη Μαραθώνια Πορεία πραγματοποιούνται αύριο κεντρικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Κερασίτσα - Τρίπολη

Από τη γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κερασίτσα Αρκαδίας, οι Επιτροπές Ειρήνης όλων των νομών της Πελοποννήσου στέλνουν την Κυρική το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα.

Η πορεία θα ξεκινήσει αύριο το απόγευμα στις 4.00 από την Κερασίτσα και θα καταλήξει στην Τρίπολη,στην Πλατεία Αρεως όπου θα μιλήσει ο καθηγητής Στρ. Κουνιάς,αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Λάκη Χαλκιά.

Στη Λάρισα

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας πραγματοποιεί αύριο πορεία ειρήνης από τη Φαλάνη μέχρι τη Λάρισα.Αιχμή της κινητοποίησης η μη εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη Λάρισα.

Η αναχώρηση από τη Λάρισα θα γίνει αύριο στις 5 μμ από την κεντρική πλατεία με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ.

Η εκδήλωση στη Φαλάνη (κεντρική πλατεία) θα αρχίσει στις 5.30 μμ,ενώ η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 μμ.

Αποκλεισμός της Σούδας

Στην Κρήτη οι Επιτροπές Ειρήνης και οι "Νεανικές Δράσεις" και των τεσσάρων νομών του νησιού διοργανώνουν αύριο παγκρήτιο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στα Χανιά και συμβολικό αποκλεισμό της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας.Η αναχώρηση από τα Χανιά θα γίνει στις 4 μμ από την πλατεία Αγοράς.

Στη Σούδα θα καταλήξει ένα πραγματικό καραβάνι της ειρήνης που θα ξεκινήσει από όλους τους νομούς της Κρήτης.

Ο αποκλεισμός της βάσης θα γίνει από τις 4.45 μμ - 6.30 μμ (ομιλίες χαιρετισμοί κλπ).

Περικύκλωση του Αραξου

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πάτρας, Αιγίου και Πύργου και τα αντίστοιχα παραρτήματα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και άλλους μαζικούς φορείς των γύρω νομών, διοργανώνουν αύριο φιλειρηνική - αντιπολεμική εκδήλωση στη ΝΑΤΟική βάση τουΑραξου.

Το πρόγραμμα της αυριανής πορείας είναι το ακόλουθο:

- 3 μμ αναχώρηση από την πλατεία Γεωργίου με πούλμαν και ΙΧ αυτοκίνητα.

- 4 μμ άφιξη στη βάση.

- 5.30 μμ αναχώρηση από Αραξο.

- 7.45 μμ εκκίνηση πεζοπορίας από το εργοστάσιο της ΑΒΕΞ και, μέσω Ανθείας και Λεωφόρου Πράτσικα, τερματισμός στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ