Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η λειτουργία της Αστυνομίας αφορά όλους τους εργαζόμενους

Με το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός της για τα προβλήματα των εργαζομένων του νομού.

Από την ενημέρωση που έγινε, φάνηκε ότι οι κυβερνήσεις παρά τις υποσχέσεις τους καθυστερούν, χαρακτηριστικά και σκόπιμα, να δώσουν λύσεις σε μια σειρά υπερώριμα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα για μεταθέσεις με βάση μόρια, να συμμετέχουν στις κρίσεις εκπρόσωποι της Ενωσης, για εκσυγχρονισμό και ποσοτική βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, όπως και τα οικονομικά αιτήματα της πλειοψηφίας των αστυνομικών υπαλλήλων, που οι αποδοχές τους αγγίζουν τα όρια αποδοχών πείνας.

Επίσης, δεν ικανοποιούνται αιτήματα για βελτιώσεις και ενισχύσεις στη λειτουργία αστυνομικών σταθμών του νομού, για κατάργηση άλλων που δε χρειάζονται πια, για τη γρήγορη ολοκλήρωση του κτιρίου της Αστυνομίας που γίνεται δίπλα στη στρατιωτική λέσχη, για αύξηση του προσωπικού της Τροχαίας του νομού, που για να καλυφτούν οι ανάγκες τώρα το Πάσχα δε θα πάρουν οι αστυνομικοί ρεπό.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ εκφράζει τη συμφωνία της με τα παραπάνω αιτήματα, υπογραμμίζοντας ότι η ικανοποίησή τους θα βοηθήσει στην πιο ανεξάρτητη λειτουργία των αστυνομικών υπαλλήλων από την κάθε φορά κυβέρνηση και στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι στη δίωξη του εγκλήματος και την προστασία κι ασφάλεια του πολίτη, που πρέπει να είναι - όπως ζητάει κι η ίδια η Ενωση Αστυνομικών υπαλλήλων - η μοναδική αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Σημειώνει επίσης ότι η λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα αιτήματα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην οποία είναι συσπειρωμένοι το 90% των αστυνομικών, είναι ανάγκη να γίνουν και αιτήματα του μαζικού κινήματος. Τέλος, η ΝΕ Ροδόπης τονίζει ότι ο δρόμος του αγώνα για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων είναι μονόδρομος και δηλώνει ότι θα είναι σταθερός συμπαραστάτης σ' αυτή την κατεύθυνση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας(2008-05-14 00:00:00.0)
Αντιδρούν και οι συνδικαλιστές(1998-11-28 00:00:00.0)
Να κατοχυρωθεί με νόμο ο συνδικαλισμός στην Αστυνομία(1997-11-08 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τις αποδοκιμασίες(1997-10-18 00:00:00.0)
Στις 12 Ιούνη η συγκέντρωση αστυνομικών(1997-05-24 00:00:00.0)
Το ρόλο της διεκδικεί η Ενωση Αξιωματικών Αστυνομίας(1996-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ