Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ρήξη, κόντρα στις φιέστες

Την τακτική της νομαρχιακής αρχής Βοιωτίας και του νομάρχη Γ. Σταμούλη,που διοργανώνουν ημερίδες, συμπόσια και συσκέψεις προκειμένου να προωθήσουν, όπως λένε, την "ανάπτυξη" του νομού, αλλά στην ουσία αποτελούν βήμα παρέλασης κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που τοποθετούνται επί παντός επιστητού για να καλυφθεί η γύμνια της απραξίας τους, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση η ΝΕ καλεί τους εργαζόμενους και το βοιωτικό λαό να γυρίσουν την πλάτη στις αντιδραστικές νεοσυντηρητικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών τους εκφραστών.

Η ΝΕ επισημαίνει επίσης: Ενώ τα προβλήματα της Βοιωτίας συνεχώς οξύνονται με τις κυβερνητικές επιλογές επιβολής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενώ οι βιομηχανίες διαλύονται και οι εργασιακές σχέσεις μαζί με το ασφαλιστικό είναι στο στόχαστρο του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου". Ενώ οι αγρότες και η αγροτική παραγωγή ξεκληρίζονται. Ενώ η υγεία, η παιδεία δέχονται την επίθεση της περικοπής κονδυλίων. Ενώ η ανεργία και η συνεχιζόμενη λιτότητα καλύπτουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων της Βοιωτίας, ο νομάρχης και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου περί άλλα τυρβάζει. "Βέβαια, ως στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος καταλαβαίνουμε την αγωνία του να περάσει όσο πιο μαλακά γίνεται και χωρίς αντιδράσεις η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, μέσα από έναν "τοπικό κοινωνικό διάλογο - απάτη"", τονίζει στην ανακοίνωση η ΝΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση η ΝΕ καταλήγει σημειώνοντας ότι "το ζητούμενο σήμερα είναι η αντίσταση και η ρήξη με αυτές τις πολιτικές,που οδηγούν στην παραγωγική συρρίκνωση, στη φτώχεια και την εξαθλίωση μεγάλης μάζας του ελληνικού λαού. Αυτό που πρέπει να κάνουν σήμερα εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι, νεολαία, είναι να συγκροτήσουν μέτωπο αγώνα, που θα διεκδικήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του νομού σε όφελος του εργαζόμενου ανθρώπου και των αναγκών του".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org